Polish Community
"Tp chyna Evasion nachodzi na kule hp. Ja mam póki co evasion ponad 400, ale dopiero jestem na 13/14 lvl "WIem ze jest jakiś gem do zmieniania soketów, dawno nie gralem a od alfy sie troche zmieniło. Jakiś kapitan na Graveyard stoi :D Ten MF wcale nie jest taki dobry bo to zwiększa tylko częstotliwość wypadania złomu. Raz mi jakiś pomarańczowy szpikulec wypadł ale to jeszcze na alfie. http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
| |
z tego co wiem ja to energy shield nachodzi na hp (nawet masz podpis nad kulą czerwoną hp i właśnie energy shield) ale nie dam sobie ręki obciąć, bo moja wiedza pochodzi z oglądania stream'u na chwile obecną...
Co do MF'a, zawsze jest szansa, że wśród 10 złomów... poleci ci jeden item dobry, a jeśli tych złomów masz 3 na 20min, a grasz sobie godzinkę, to założyć można że jeden item dobry poleci, więc warto..(tak by się wydawało). Poczekam na key, to będę mógł napisać pewne info, na chwile obecną pisze co uważam (moje obserwacje). Co do tych śmieci, na wyższym lvlu (30stym)zwiększa się ilość itemów ze slotami, więc to też jest dobre, mieć taką postać dropiącą itemki na lvl 16-20 (gdyby się chciało ubierać kolejne). Zawsze jakieś ułatwienia w grze, a jak się gra HC, to trzeba mieć przygotowane śmieci, w razie śmierci main chara. BigStar - Ranger [Default] LVL 38 GreatStar - Templar [Default] LVL 35 (Died from a crash...sad Panda :( ) Created on 06.09.2010 Last edited by BigStar on Sep 5, 2011, 5:25:49 PM
| |
" Jeszcze do ok. 22 było ok, potem nagle zaczęły się lagi pojawiać i w pewnym momencie zrezygnowałem. Hmm, gra w to cały świat więc trudno stwierdzić od czego to zależy. A co do nowej postaci, to na pewno stworzę, a tą poeksploruję sobie cruel i kolejne poziomy. To tylko CB, więc nie ma problemu. Szkoda tylko, że mi stash wyczyściło. " Evasion to szansa na uniknięcie ataku. Defense to zmniejszanie obrażeń. A energy shield to zdejmowanie many zamiast życia i to ona robi ten osad. " Jeweler's gem. W dużych ilościach. Wkleiłbym, ale mam pusty stash, jak już wspominałem. " Nieprawda. Jest modyfikator Item Quantity, który zwiększa ilość złomu i jest Item Quality, który zwiększa jego jakoś. To jest właśnie odpowiednik MFa, chociaż ten pierwszy też pośrednio zwiększa szansę na znalezienie czegoś dobrego. ingame: FeelLuckyPunk standard Last edited by Ugm on Sep 5, 2011, 5:28:27 PM
| |
Ugm, spokojnie. Dopiero beta, i tak postacie zapewne będą usunięte. Jak mówiłem jestem za umówieniem się i pyknięcie z wszystkimi. Na pewno dużo raźniej będzie jeżeli np. Mud Flats będziemy eksplorowali razem :)
| |
wiesz, jak sam zauważyłeś UGM, to zapewne zależy od godziny ( i od wstawania i kładzenia się spać reszty świata), np w tokyo mają teraz koło 5tej rano... ale za to USA wróciło właśnie z pracy(i nawał graczy USA) tak mnie się wydaje, bo jak sam zauważyłeś gra jest światowa :)
BigStar - Ranger [Default] LVL 38 GreatStar - Templar [Default] LVL 35 (Died from a crash...sad Panda :( ) Created on 06.09.2010 Last edited by BigStar on Sep 5, 2011, 5:40:48 PM
| |
w sumie dzis przesiedzialem od 21 do 23:40 , lacze 1 megowe jeszcze torent zapuszczony i specjalnie lagow nie zauwazylem , moze kwestia tego w ile osob smiga sie po instancji
======================
win7x64 ultimate ati radeon 6850 latest drivers AMD FX-6100 GA-970A-UD3 8 Gb ddr3 Patriot ====================== http://www.pathofexile.com/faq/ | |
" Nie żebrali, bo z tego co widze są tu baaardzo ale to bardzo dojrzali ludzie. Bardzo mi sie podobalo jak user polecil innego usera do keya i ten dostal beta key. Sam nie wiem czy bylbym do tego zdolny :P a co do unikalnych itemow to widzialem uniq flaska hp na jednym z pierwszych streamow ktos na czacie zalinkowal wiec napewno istnieja. i powiem ze flask byl naprawde niczego sobie :) Last edited by trsi on Sep 5, 2011, 6:17:15 PM
| |
trsi przeprosilem juz wczesniej za tego posta :)
| |
Co do lagów, to jak zauważyłem w niektórych miejscach są, w niektórych nie. Podobnie z płynnością gry - ten "błąd" widziałem jest już zgłoszony.
Akurat w moim przypadku zaczęło się psuć jak wszedłem na Cruel w drużynie 3-osobowej. Teraz odpaliłem i wszystko śmiga super. Z innej beczki: Gra się robi ciekawa od momentu, jak zaczynają wypadać support gemy. Wtedy dopiero ukazuje się bogactwo kombinacji skillów. Nie ma perfect buildów póki co, za dużo różnorodności (nie mówię o OP nova buildach). Upatrzyłem sobie kilka skilli, ale teraz wybrać odpowiednie support gemy, znaleźć odpowiednie przedmioty - potęga! Naprawdę czasem trudno zdecydować się, co wybrać. Lepsze statystyki za gorszy układ socketów, czy świetne sockety na słabszym przedmiocie. Świetna sprawa. ingame: FeelLuckyPunk standard
| |
niedługo będzie nowy patch powinno być sporo zmian ja liczę w końcu na jakieś PvP :)
*one key to rule them all...*
IGN PHOEBE |
|