Polish Community
" Jak ja zobaczyłem te drzewko skili to zaparł mi dech w piersiach! To jest po prostu poezja :) Już nie mogę się doczekać OB :D | |
Ja czekam na PvP, tylko ciekawe czy będą jakieś areny, osobna liga czy coś takiego. Jednak szczerze to jestem zawiedziony tym co zobaczyłem na prezentacji z PAX Prime.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
| |
" No pasywne drzewko jest gigantyczne, ale po przyjrzeniu się mu bliżej widać pewne rejony odpowiedzialne za pewne rzeczy (np. w Str - bronie 2h, topory, miecze, blok, endurance charges, stun itp.), gdzie każdy skill daje mały bonusik. To jest akurat fajne, ale niestety większość graczy ma tendencję do pakowania dmg, przez co później mają problemy z przeżywalnością. Zresztą sam się na tym łapię. Ale i tak pasywne drzewko przejdzie spore zmiany, jak zapowiada GGG. Can't wait :) ingame: FeelLuckyPunk standard
| |
Takie pytania do szczęśliwców grających PoE.
1. Jak wygląda aktualnie balans postaci w grze ? W prawie każdych grach hack n slash postacie typu range miały ogromną przewagę nad meele. W końcu ten ostatni aby zadać jakiekolwiek obrażenia musi podejść pod przeciwnika i przyjąć kilka ciosów na siebie ( zatem jest potrzeba rozwijania i hp i dmg ), gdzie range w sumie może iść tylko w dmg. Jak to to tutaj wygląda ? 2. Jak aktualnie wygląda sprawa z liczbą graczy na jednej mapie / instancji? Czy w zależności od liczby postaci życie potworów się skaluje ? Bardziej opłaca sie samemu levelować czy w teamie ? 3. Z tego co czytałem PoE ma minimalną liczbę Questow, czy przez to rozrywka nie jest schematyczna ( w końcu ubijanie bez powodu i celu potworów nie jest zbyt zachęcające ) ? Czy jest jakiś główny wątek ala Diablo ? 4. Poziom trudności gry - wyzwanie dla wyjadacza Hack and Slash, czy raczej gra przeznaczona dla casuali ? 5. Czy występuje tutaj bindowanie itemów do postaci ( Ci co grali w Wowa zrozumieją ). Chodzi mi o to, czy po załozeniu na siebie jakiegoś epickiego sprzętu jest on przypisany tylko dla Naszej postaci ? Jak ktoś mi odpowie na niektóre pytania byłbym wdzięczny ^^ | |
Tak w zasadzie to sam nie jestem pewien na ile szczegółówo wolno nam odpowiadać na pytanie... Ale co tam, w Australii nie mówi się po polsku ;)
" Aktualnie shock nova witch/templar rządzą. Rangerzy mają problem z AoE i z instant-killami (z powodu polegania na evasion). Za jakiś tydzień ma wyjść patch 0.9.2, w którym dużo się pod tym względem zmieni. " Jeśli nie grasz w drużynie, wszystkie instancje są puste (oprócz miast). Życie potworów i doświadczenie się skaluje w zależności od liczebności drużyny (graczy w instancji). Najbardziej opłaca się levelować w drużynie, ale małej (2-3 osoby). Ta kwestia zostanie zbalansowana. Fajnie sprawdzają się tu kilkugodzinne ligi przy każdym patchu (ostatnia była w sobotę) - od razu widać jakie klasy levelują najszybciej, jakie buildy i jak to wygląda w graniu drużynowym. Od siebie mogę powiedzieć, że w teamie idzie się jak burza, ale jest zauważalnie większy lag. " Na razie nie ma prawie żadnej fabuły, a przynajmniej ja się jej nie doszukałem. Inna sprawa, że wszystkie teksty NPCów są mocno tymczasowe. Questy jako takie są, ale rzekłbym bardzo prymitywne. Podobnie jak i walka z bossami - to ma być zmienione i to mocno. Co do rozgrywki to sama gra jest na tyle nieodkryta, że przebijanie się przez wszystkie lokacje (szczególnie w drugim akcie) rekompensuje słabe questy. " Zależy. Gra jest raczej łatwa, ale wyższe poziomy trudności wymagają wiedzy i dobrego builda. Trzeba wykorzystywać moc support gemów, połączeń socketów, pasywnych skilli i chargów. " Nie występuje i chyba nie będzie występował. Nawet skill gemy możemy sprzedać (wylevelowane). ingame: FeelLuckyPunk standard
| |
Tak z ciekawości, na jakim sprzęcie gracie? Czy pójdzie na karcie wyciągającej ~3500 punktów w 3DMark 06 (laptop)?
| |
" Desktop Phenom II 955 @ 3.2Ghz, 4 GB RAM, HD5850 i gram na full w 1920x1080 (Win7 64). Gra zwalnia jak gram w drużynie i w niektórych lokacjach. ingame: FeelLuckyPunk standard
| |
Witam wszystkich :)
Ciekawość zwyciężyła i zarejestrowałem się tutaj - zobaczymy jak uda się losowanie teraz :P |
|
Ja gram na laptopie z 3GB ramu, AMD Athlonem II X2, ATI Mobility Radeonem HD 5650. Gram na prawie maksymalnych ustawieniach i wszystkie mini-lagi wynikają raczej z połączenia niż z problemów sprzętu. Aczkolwiek nigdy jeszcze nie byłem w party, więc nie wiem jak wtedy będzie.
| |
Gra miała pójść na starszych komputerach ale rożnie to z tym bywa. Testowałem na netbooku eeePC (kupowany 10 miesięcy temu) i po zainstalowani gry, PoE nawet nie ruszy. Wyskakuje jakiś błąd (chyba coś z DirectX). Prawdopodobnie ma to związek z karta graficzną. Wiele osób właśnie przez posiadaną kartę graficzną nie może pograć sobie w PoE pomimo, iż pozostałe parametry sprzętowe maja całkiem niezłe.
Mi na Celeronie 2x 2.2Ghz, 2GB RAM i grafice GF 8400 GS gra działa, ale mam ustawione najniższe parametry i rozdzielczość 800x600. (W sumie przy ustawieniu 1024x768 nie widzę większej różnicy) http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
|