Polish Community
Cześć wszystkim,
Trafiłem tutaj przypadkiem poszukując informacji o Diablo III. Właśnie się zarejestowałem do gry i z zniecierpliwieniem czekam na wylosowanie klucza :) Jak długo czekaliście na swój klucz? Może ma ktoś jakiś na zbyciu? :) Pozdrawiam, Mati AMD Turion X2 Ultra @ 2.3Ghz
Radeon HD 3200 Kingston Black 4GB (2x2GB) Windows 7 Professional | |
@Ugm
Tak, mam aktualnie dużo wolnego czasu. Między książką jedną a drugą znajduję chwilę na gry i troszkę forum. Uwielbiam pisać i rozmawiać z innymi, a co do ironii, to nie taki był mój zamiar. To znaczy... na pewno trochę jej tam było, jeżeli chodzi o te "tematy mlekiem i miodem płynące". Co do Twojej wypowiedzi, to nie nawiązywałem tylko do tego co Ty pisałeś na forum, ale mówiłem ogólnie, o tym, co myślę o Waszym traktowaniu poszczególnych użytkowników, jak również wagi tego tematu. Wina nie leży tylko po stronie, jak to nazywacie 'troli', ale według mnie także i po Waszej. Zaczęliście sobie takie, a nie inne rozmowy w tym dziale, namnożyło się postów i żeby to wszystko ogarnąć potrzeba by kilku godzin. Trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdy spędza przed komputerem tyle czasu, żeby pozwolić sobie na przeczytanie wszystkich Waszych poprzednich rozważań, chociaż ja akurat miałem sporo wolnego czasu i mogłem wziąć się za czytanie. Przyznaję się bez bicia - nie chciało mi się. Zabolał mnie fakt, że większość osób, które ostatnio pytały o klucz po prostu potraktowaliście jak - nazwijmy to po imieniu - śmieci. Nie twierdzę, że tak było od zawsze, i że taki był każdy z Was. Nie przeczytałem Waszych poprzednich rozmów, a moja interpretacja intencji Waszych postów odnoszących się do innych użytkowników może być błędna, ale chciałem wyrazić swoją opinię. Korzystając z tego, że piszę już post, zapytam, czy wspomniane przeze mnie wcześniej sugestie i pytania dotyczące gry powinienem gdzieś zgłaszać - jeżeli tak, to gdzie? Chciałbym jeszcze zapytać, czy jest jakaś komenda w grze, która wysyła raport o błędzie, robi zrzut ekranu, pobiera aktualne dane i w ogóle pełen wypas automat do raportowania błędów, czy trzeba wszystko robić ręcznie i gdzieś to na forum zgłaszać. EDIT: " Kluczy na zbyciu nie mam, jest ich niewiele jeżeli chodzi o zapasowe. Ja na swój klucz czekałem ~3 dni, a co do szans dostania klucza z losowania, to są one niewielkie, i zdaje mi się, że ciągle maleją. Powinieneś spróbować sił w społecznościowych "eventach" na forum, rozdają tam klucze od czasu do czasu. Z tego co zauważyłem, sprawdza się system rekomendacji użytkowników. Ktoś także mi wspominał o kluczach rozdawanych podczas oglądania streamów z gry, takie "eventy" są za każdym razem ogłaszane w tym dziale. Musisz tylko uważnie czytać nazwy tematów. Wydaje mi się, że prędzej dostaniesz klucz z właśnie jakiegoś takiego forumowego mini eventu, niż od kogoś tutaj - kluczy jest jak na lekarstwo. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, beta member dostaje klucze raz, niedługo po tym jak dołącza do sielankowego świata nieumarłych - czytaj Path of Exile - o ile w ogóle trafi się, że dostanie owe klucze. Być może to również jest jakieś losowanie, nie wiem. W każdym razie, klucza żadnego - jak na razie - nie mam. Ale jeżeli będę jakieś miał, to niestety zaklepało go sobie kilka osób przed Tobą. Życzę powodzenia. Last edited by Ryuuzaki on Sep 26, 2011, 4:49:50 PM
| |
Witam.
Zauważyłem podobny błąd do tego, o którym wspominał Ryuuzaki. Tłukłem małpki w lesie na początku drugiego aktu. W pewnym momencie jedną z nich "teleportowało" na pewną odległość ode mnie ale wciąż animacja była jakby małpka ze mną walczyła, a w dodatku faktycznie zadawała mi obrażenia. To kwestia laga czy błąd? Pozdrawiam. | |
" Osobiście uważam to za lag, chociaż nie mogę tego zweryfikować bo nie wiem gdzie jest pokazane opóźnienie - o ile gdzieś to jest wskazywane. Myślę, że przydałaby się taka opcja, przynajmniej w becie, żeby dało się odróżnić zwykły lag od błędu gry. Przypomniało mi się też, że często zdarza mi się takie coś, że biję potwora - zwykłym atakiem, nie żadnym skillem - i nie zadaje mu wcale obrażeń. Nie wiem, czy to jest lag, czy potwory mają szansę na uniknięcie ataku. Jeżeli chodzi o skille aktywne, to nie spotkałem się jeszcze z takim incydentem, lub nie zwróciłem jeszcze na niego uwagi. Dodam, że gram wiedźmą i używam różdżki. Last edited by Ryuuzaki on Sep 26, 2011, 4:57:01 PM
| |
Na bank lag. Pod f1 mozesz ogarnac sobie ping. Skoro sa punkty accuracy to znaczy ze do czegos to sluzy i ze potwory raczej moga unikac ciosow albo poprostu nie unikaja tylko nie mozesz w nie trafic bo slabo wladasz bronia. Nie wydaje mi sie zeby to byly jakies bledy gry.
Last edited by mleko on Sep 26, 2011, 4:59:40 PM
| |
Jeśli założymy, że jest to jedna z cech potworów - im mniejszy/szybszy/sprytniejszy tym trudniej go trafić (przypomina się EVE) i accuracy ma jakiś wpływ to OK. Ale często jest tak że naparzasz potwora a on nawet nie westchnie, a po kilku chwilach identyczne odchodzą w zaświaty po jednym ciosie to raczej nie ma związku z mechaniką gry a z wszechmocnym lagiem...
Pozdrawiam. | |
" Bardzo dziękuję, na pewno przyda się wiedza, na temat aktualnego pingu. Jeżeli chodzi o celność, to myślałem, że to ma zastosowanie tylko w fizycznej walce, a nie obejmuje sztuk magicznych. Byłem w błędzie, dziękuję za sprostowanie. @swierszcz No mi też to się wydaje dziwne, jednego potwora muszę uderzyć 15 razy, żeby chociaż raz, czy dwa razy mu się oberwało, a kolejnego potwora, na tym samym poziomie i tego samego typu uderzam 2-3 razy i upada. Może każdy potwór ma jakieś losowe statystyki, i jeden jest bardziej zwinny, a drugi mniej. Może po prostu to zależy od naszego szczęścia. Trudno mi powiedzieć, pewnie ktoś z weteranów będzie wiedział. Last edited by Ryuuzaki on Sep 26, 2011, 5:14:32 PM
| |
" To jest lag. http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
| |
" W między czasie poczytałem trochę własnie o eventach i streamach i mam nadzieje, że skrócą mi wyczekiwanie na klucz :) Tak czy inaczej dziękuję za dobre rady. Mam nadzieję, że szybko dołączę do gry. Nie czytałem co prawda całego tematu, ale temat trolii jest mi znany z własnych for dyskusyjnych. Nie będę pisać gdzie takich "towarzyszy" mam, bo nie przystoi. Jestem z tych ludzi, którzy jak już się za coś biorą to raczej zajmują się tym dłużej niż "chwilę". Patrząc na inne gry i bety w których brałem udział, to nie tylko sam lag, ale problem z radzeniem sobie z desynchronizacją pomiędzy klientami a serwerem w samym silniku gry. Z czasem to na pewno naprawią. AMD Turion X2 Ultra @ 2.3Ghz
Radeon HD 3200 Kingston Black 4GB (2x2GB) Windows 7 Professional | |
" Jeśli ten serwer znajduje się w Nowej Zelandii, to w sprawie opóźnienia mnie zaskoczył. W tej chwili mam ping 200, wydaje mi się, że to dobry wynik, jak na taką odległość. Miałem okazję grać w różne gry na japońskich/chińskich/amerykańskich serwerach. Tam zwykle opóźnienie było większe. Nie jestem dobry z geografii, ale wydaje mi się, że Nowa Zelandia jest gdzieś w okolicach Australii, a różnicy w odległości między Polską - Japonią a Polską - Nową Zelandią dużej nie ma, chociaż pewnie się mylę. |