Polish Community
" mnie takie, pozniej pewnie gdzies na forach pisza posty typu 'ta gra jest gupia bo zabily mnie ząbie jak wyszlem z portalu' a klucz to losowanie , konkursy albo beta invite , poki co tylko jeden klucz mialem , dorzuce Cie do swojej listy oczekujacych ,tak na zas jakby sie jakis worek z kluczami rozsypal ======================
win7x64 ultimate ati radeon 6850 latest drivers AMD FX-6100 GA-970A-UD3 8 Gb ddr3 Patriot ====================== http://www.pathofexile.com/faq/ | |
Cóż. Wygląda na to, że będę musiał brać udział w różnych forumowych konkursach ;> Myślę, że w końcu dostanę upragniony klucz i będę mógł się zagłębić w PoE.
| |
"Nastąpi to w styczniu 2012 :) http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
| |
tymczasem polecam mythos :)
| |
Słabe. Właśnie - Dualist w Path of Exile jest czymś w rodzaju (o Boże, nie chciałem używać tego słowa) Rogue/Zabójcy? Klasa o wysokim współczynniku ataku i zręczności, a małej obronie?
| |
" Mythos jest strasznie grindziarskie. Nie stawia przed nami wyzwań(pomijając lvlowanie co jest straszliwą mordęgą). Po przełamaniu mojej niechęci do stylu graficznego gra znudziła mi się po jakichś 2,3 dniach. Cthulhulak in game Last edited by ppawlak2 on Sep 26, 2011, 1:51:54 PM
| |
@Ugm
Możliwe, że chowam urazę, nie potrafię odbierać, a tym bardziej opisywać własnych uczuć za dobrze. Wiem już, że mieliście tutaj poważny temat, na którym sobie dyskutowaliście na tematy gry i nie tylko. Nie chciało mi się czytać wszystkich postów bo po prostu było tego strasznie dużo. Żyliście sobie sielankowo, bawiliście się do białego rana, biesiadowaliście, i w ogóle był to temat mlekiem i miodem płynący, aż w końcu przyszedłem ja - człowiek, który chciał zagrać w grę nie tylko dla własnej przyjemności ale też dla chęci przydania się jakoś społeczności, opisania, co mi się w grze podoba, a co nie, a przy okazji może wyłapania jakichś błędów. W każdym razie, zacząłem rozmowę nie na temat gry, nie na temat życiowy lub też wspominający dawne czasy. Zacząłem rozmawiać o kluczu, odebraliście to jako spam i trolowanie, być może tak było, nie mogę sam siebie ocenić. Zrozumiałem, że nie powinienem był przerywać Wam rozmów na poważne tematy i zaśmiecać tego tematu pierdołami dlatego przeprosiłem Was kilkakrotnie za swoje zachowanie. Jednak widząc kolejne posty osób, które prosiły o klucz lub wskazówki jak ewentualnie dostać się do bety, zauważyłem, że zdecydowana większość Was traktowała tych ludzi bardzo obojętnie. Z waszych wypowiedzi wynikało tyle, że nie chcecie, żeby dostali się oni do bety tylko dlatego, że odważyli się zapytać kogoś na forum o klucz. Uważacie to za formę spamu i trolowania, a każdego, kto poprosi o klucz nazywacie dzieckiem. Odniosłem wrażenie, że uważacie się za bardziej godnych dostępu do bety niż osoby, które pytają o zaproszenie. Według mnie każdy jest tak samo dobrym i przydatnym testerem jak Ty, czy ja, a Wy na starcie demotywujecie innych. Fakt, kluczy jest mało, ale to nie znaczy, że trzeba od razu z pogardą traktować rodaków, którzy próbują znaleźć sposób na dostanie się do bety. Głównym powodem, dla którego tyle ludzi tutaj pyta o klucz jest po prosty niewłaściwy dział, a raczej właściwy dział, ale poprzednio były tutaj prowadzone nieco inne rozmowy. Jeżeli chcecie rozmawiać o grze potrzebujecie miejsca w odpowiednim dziale, o czym była już rozmowa wcześniej. Cieszy mnie fakt, że potrafiliście się dogadać przez tyle czasu, że prowadziliście sobie tutaj przyjemne rozmowy i w ogóle, ale z drugiej strony boli mnie to, jak traktujecie nowych. Może po prostu tylko tak mówię, bo jestem cierpliwy, jeżeli chodzi o odpowiadanie w kółko na te same pytania. Mi osobiście nie przeszkadza to, że ktoś się wetnie w rozmowę na forum i zapyta o coś, a rozumiem to, że nie chce się czytać ~200 poprzednich stron i szybciej jest po prostu zapytać. Jeżeli masz ochotę, to odpiszesz, jeżeli nie, może odpisze ktoś inny. Troszkę się napisałem i pewnie nikt tego nie będzie chciał czytać, ale mam nadzieję, że udało mi się w miarę przejrzyście opisać swoje myśli. Co do gry, to nie podoba mi się efekt rozmycia. Jest go strasznie dużo i jest przesadzony, kanciasty i brakuje jakiegoś łagodnego przejścia na końcu efketu. Brakuje mi także dialogów, zdecydowanie lepiej odczułbym klimat gdyby NPC chodziły po obozie i przynajmniej jakimiś "dymkami" sobie o czymś gawędziły - a jeżeli chodzi o rozmowę gracza z NPC, dodałbym jakieś głosy, zamiast zwykłego tekstu. Czasem też zdarza się, że potwór zniknie lub się przeteleportuje, i teraz nie wiem, czy takie coś pochodzi pod lag, spowodowany dużym opóźnieniem, czy to błąd gry i powinienem takie fakty zgłosić - a jeżeli tak, to jak najlepiej i gdzie? Chciałbym zaznaczyć, że mówię w tej chwili tylko za siebie, a wszystko co napisałem to wyłącznie moje odczucia. | |
panowie zła/smutna informacja jaka padła dziś na czacie, gra na starcie (czytaj: po zakończeniu open bety) będzie posiadała jedynie 3 akty.
duelist Bartosz 37 lvl
|
|
Raczej lag.
| |
" Smutna nie smutna, ważne żeby światy zawarte w tych aktach były dość duże, żeby dać człowiekowi wybór, gdzie iść dropić itemy czy inne gemy :) Słyszałem, że obecne akty zostaną powiększone i nie wiadomo jak duży będzie akt 3, więc nie ma co się martwić na zapas :) Cthulhulak in game
|