Polish Community

"
Ryuuzaki wrote:

Miałem okazję grać w różne gry na japońskich/chińskich/amerykańskich serwerach. Tam zwykle opóźnienie było większe.
Nie jestem dobry z geografii, ale wydaje mi się, że Nowa Zelandia jest gdzieś w okolicach Australii, a różnicy w odległości między Polską - Japonią a Polską - Nową Zelandią dużej nie ma, chociaż pewnie się mylę.

Tutaj nie chodzi o samą odległość ale o jakoś połączeń między krajami/kontynentami. Australia ma najlepsze łącze z
Europą dzięki doskonałym połączeniom satelitarnym. Ameryki są pociągnięte tym dziwnym "kabelkiem" przez ocean. Japonia korzysta z połączenia z Europą dzięki Stanom, więc tak właściwie do Europy robi okrążenie po 3/4 kuli ziemskiej, stąd ogromna różnica pomiędzy połączeniem z Japonią a Nową Zelandią.

* Dane zaczerpnięte z angielskiej i niemieckiej Wikipedii
AMD Turion X2 Ultra @ 2.3Ghz
Radeon HD 3200
Kingston Black 4GB (2x2GB)
Windows 7 Professional
Last edited by Quadina on Sep 26, 2011, 5:40:21 PM
"
Quadina wrote:

Tutaj nie chodzi o samą odległość ale o jakoś połączeń między krajami/kontynentami. Australia ma najlepsze łącze z
Europą dzięki doskonałym połączeniom satelitarnym. Ameryki są pociągnięte tym dziwnym "kabelkiem" przez ocean. Japonia korzysta z połączenia z Europą dzięki Stanom, więc tak właściwie do Europy robi okrążenie po 3/4 kuli ziemskiej, stąd ogromna różnica pomiędzy połączeniem z Japonią a Nową Zelandią.

* Dane zaczerpnięte z angielskiej i niemieckiej Wikipedii

Nie wiedziałem, interesujące!

Jak to człowiek całe życie nawet nie wiedział, jak to wszystko działa. Dziękuję za ciekawostkę, jak również doinformowanie mnie, gdzie spodziewać się dobrego połączenia =)

Ile to człowiek ciekawych rzeczy może się na forum dowiedzieć.

"
Quadina wrote:
Patrząc na inne gry i bety w których brałem udział, to nie tylko sam lag, ale problem z radzeniem sobie z desynchronizacją pomiędzy klientami a serwerem w samym silniku gry.

Dokładnie to.
I póki co słabo to w PoE wygląda, chociaż to jedna z pierwszych pozycji na liście rzeczy do poprawy. Będzie lepiej, GGG jest tego świadome i cały czas nad tym pracuje.

@Ryuuzaki:

Mam pełne prawo decydować komu przekazać klucz i za co. I na szczęście, dla mnie i dla wielu innych obecnych testerów, puste prośby o klucz równają się ze skreśleniem z listy. I tyle. Zwyczajnie nie tędy droga.

A co do traktowania jak śmieci, to chyba zbyt literacko to ujmujesz. Tu nikt nikogo nie traktuje w ten sposób. Co najwyżej jako bezwartościowego użytkownika forum. Ale na to już każdy osobiście pracuje. Poznasz drzewo po owocach i takie tam.
ingame: FeelLuckyPunk standard
@Ugm

Napisałeś wcześniej, że nie ma co ciągnąć już tego tematu.
Tym razem się dostosuję, jednocześnie przepraszając za drążenie go.

Jako że w natłoku moich chaotycznych myśli przelanych na klawiaturę w poprzedniej mojej wypowiedzi, można było nie zauważyć nurtującego mnie pytania, zapytam raz jeszcze, nie kryjąc, że za odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny.

Domyślam się, że sugestie - jeżeli takowe gdzieś się zgłasza - trafiają do działu przeznaczonego dla różnych, nowych pomysłów.
Oczywiście, gdybym jakieś miał, to najpierw chciałbym skonsultować się z Wami - w tym temacie, lub innym, jeżeli takowy istnieje i dostanę do niego zaproszenie - z prostej przyczyny. Na pewno wpadłbym na pomysł, który już został wprowadzony, a ja po prostu nie odkryłem jak to dokładnie działa w grze.
Przykładem może być chociażby moja sugestia sprzed kilku postów na temat wyświetlania opóźnienia.

Jeżeli natomiast chodzi o zgłaszanie błędów, to chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś komenda w grze, która pozwala na bardziej zautomatyzowane raportowanie błędów, czy trzeba wszystko opisywać na forum.

W sumie nie sprawdzałem jeszcze opcji "/help" w grze, nie wiem nawet czy takowa została zaimplementowana. Za chwilkę sprawdzę, może znajdę tam jakąś odpowiedź.

EDIT:

Po wpisaniu polecenia "/help" wyświetla się lista z dostępnymi komendami.
Jedyną komendą, która wpadła mi w oko to "/debug", która wyświetla informacje na temat aktualnego położenia.
Więc żadnego automatu chyba nie ma, chociaż prosiłbym o zweryfikowanie mnie.
Last edited by Ryuuzaki on Sep 26, 2011, 6:11:14 PM
Zautomatyzowanej opcji nie ma.

Poczytaj sobie może przyklejone wątki w dziale Beta Bug Reports i ogólnie dotyczących feedbacku.

Jedyną z tego typu komend w grze jest /debug. Potrzebna jest gdy raportujesz bug związany z mapą/światem. Są też zewnętrzne programy użyteczne przy crashach, zwiechach i takich tam. Poczytaj.
ingame: FeelLuckyPunk standard
teraz to az che sie zagladac do tego tematu , mila odmiana po fali spamu :)

moze i PoE ma 2 akty na chwile obecna ale dociagnalem na 30+ wszystkie postacie i nadal mi sie nie nudzi a wrecz przeciwnie , i pytanie to ja jestem taki dziwny czy to raczej normalne? :D

aktualnie latam duelistem , jak na poczatku wydawal mi sie jakis nietenteges to teraz lubie nim grac , moze dlatego ze wczesniej zrobilem wg jakiegos tam builda z YT a teraz jade swoim wydumanym drzewkiem rozwoju;

co do teleportujacych sie stworow , jak ktos moze niech pouzywa flicker strike to jest dopiero hardcore jak chwile po trafieniu jest TP back do pozycji startowej albo innej random i to czasem z cala grupa okolicznych mobkow

i cos specjalnie dla Ryu spojrz na fotke i powiedz czy z moimi efektami tez cos nie teges, moze masz ustawione cos nie tak z catalyst AI i dlatego masz efekty dziwnie rozmyte

======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/
Last edited by athcore on Sep 26, 2011, 7:07:21 PM
"
athcore wrote:
teraz to az che sie zagladac do tego tematu , mila odmiana po fali spamu :)

Nie doświadczyłem fali spamu co prawda, ale po kilku tego typu informacjach o przeszłości, aż mi się nie chce zaglądać w historię tego wątku :)

AMD Turion X2 Ultra @ 2.3Ghz
Radeon HD 3200
Kingston Black 4GB (2x2GB)
Windows 7 Professional
"
Ryuuzaki wrote:
@Ugm

Domyślam się, że sugestie - jeżeli takowe gdzieś się zgłasza - trafiają do działu przeznaczonego dla różnych, nowych pomysłów.
Oczywiście, gdybym jakieś miał, to najpierw chciałbym skonsultować się z Wami - w tym temacie, lub innym, jeżeli takowy istnieje i dostanę do niego zaproszenie - z prostej przyczyny. Na pewno wpadłbym na pomysł, który już został wprowadzony, a ja po prostu nie odkryłem jak to dokładnie działa w grze.

Narazie zbieramy bugi itp rzeczy na forum Noktisa.

Co do efektow rozmycia to wczoraj specjalnie sie im przygladalem. U mnie na max ustawieniach wszystko gra :)

Mam pytanie. Jak wymieniacie znalezione mixy zycia z tymi ktore juz macie w pasku. Probowalem, probowalem i ni cholery nie moge wymienic flaszek.
Zhar, Class:Marauder, League:Default
Last edited by Zhar on Sep 27, 2011, 2:47:25 AM
"
Zhar wrote:

Mam pytanie. Jak wymieniacie znalezione mixy zycia z tymi ktore juz macie w pasku. Probowalem, probowalem i ni cholery nie moge wymienic flaszek.

W oknie ekwipunku. Najlepiej wymieniać w mieście, bo wtedy od razu są pełne, a w instancji po wymianie są puste.
Witch - YukenWit
Duelist - Yuken
Marauder - YukenMar
Ranger - YukenRan
Templar - YukenTemp
"
Yuken wrote:
"
Zhar wrote:

W oknie ekwipunku. Najlepiej wymieniać w mieście, bo wtedy od razu są pełne, a w instancji po wymianie są puste.

Yuken ale wlasnie o to chodzi, ze nijak nie moge. Klikam, przeciagam, wciskam i nic :/
Zhar, Class:Marauder, League:Default

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info