Polish Community

"
Pretor3 wrote:
"
BigStar wrote:
jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze... Zapewne obrażę tymi słowami wielu fanów, ale proszę cię... nie porównuj "gówna" do "miodu" i tu mam na myśli jako gówno D3, ja nie wiedzę w tej grze NICZEGO co by mogło chociaż w minimalnym stopniu konkurować z D2, jest to gra zrobiona z potrzeby zysku, nie serca... Co do małej treści, ogromne światy, są w klimacie D2, który twórcy chcieli osiągnąć, mi się takie coś bardzo podoba, dajcie mi questy, kilka twardych mobów... i będę szczęśliwy, to jest jednak gra, dla typowych fanów d2. Jednak jeśli ci czegoś brakuje, to pisz, może sugestia przejdzie i dodadzą:)

A co do D3... oglądałem to CB.... proszę was... Od kiedy Diablo ma Checkpoint? To tak jakby jechać nowiutkim porsche z osraną przez gołębia szybą... stworzyli nieudany remake, ale i tak go popchną bo to "diablo", a jeśli postaci mają tak wyglądać w wersji finalnej, to PORAŻKA

No chłopcze, to właśnie obraziłeś pierwszego. Gratuluję podejścia: nazywasz gównem grę, która jeszcze nie wyszła i w którą nie miałeś nawet okazji pograć.
Nie widzisz niczego? No to otwórz oczy na: większą, współdzieloną skrzynkę, wzmocnienie waluty złota, dropy dla każdej postaci osobno, etc. Można wymieniać. Trzba tylko cokolwiek wiedzieć zanim się zacznie narzekać.
I wątpię, żeby była robiona na potrzeby zysku. Wiesz jaką kasę Blizz trzepie na WoW? Wiesz, że robią nowe mmo? Na tym będą prawdziwie zarabiać - miesięczny abonament. Nie pomyślałeś o tym? Jaka szkoda. D3 wydadzą po około 10 latach i ja właśnie jestem przekonany, że z serca. Zresztą nie pamiętam, żeby Blizz wydał jakiegoś bubla byle zarobić. Każda z ich gier jest dla mnie legendą i jestem pewien, że tak samo będzie tym razem. A to właśnie przez ich podejście. GGG idzie tą samą drogą i wiem, że to dobrze im wróży.

Nawet jeśli teraz w PoE masz wielkie światy, to powiem Ci tak: na chwilę obecną są to puste światy. Cały drugi akt teraz polega na zabiciu 3 bossów. Na 19 obszarach. Troszkę mało treści.

A nawet jeśli D3 ma checkpointy, to co z tego? W czym Ci to pomaga lub przeszkadza panie: "znam grę bo oglądałem cb"? Wiesz chociaż jaki jest ich cel?

I Blizz po pierwsze jeszcze nie stworzył, po drugie nie remake ale sequel, a po trzecie czy nieudany? To się okaże. Życzę GGG, żeby PoE miało tylu wiernych fanów co D3.

"
Karpiq wrote:
d3 nie mam zamiaru ruszyć właśnie z tego względu, że to będzie produkt nastawiony zupełnie na wyciągnięcie kasy z graczy. pewnie 2 lata po premierze wyjdzie dodatek z dwoma nowymi postaciami i jednym aktem, który będzie kosztował prawie tyle co podstawka, a za kolejne 2 wypuszczą kolejny dodatek z 2oma mapami i troche przerobionym gameplayem (ewentualnie w którymś wprowadzą jakieś wsparcie pvp o ile im się będzie chciało).

No niestety. To Blizzard. Mogą narzucać ceny. Jednak w przypadku tej firmy jestem pewien, że się nie zawiodę. Dlatego dam z siebie wyciągnąć kasę i to nawet przed premierą na wersję kolekcjonerską.. A co. Stać mnie. Raz na kilka lat można wydać trochę więcej kasy na swoje hobby.
I w tej cenie jestem pewien, że kupię produkt, którego nie odstawię na półkę po kilku dniach.

Zgadzam się ze wszystkim, co napisał Pretor3. Przez pierwsze godziny grania w Diablo 2 też byłam trochę rozczarowana (bo grałam w D1 i miałam wielkie oczekiwania względem kolejnej części tej serii), ale jest to jedyna gra, w którą grałam 10 lat i mi się nie znudziła. I założę się, że nawet jeśli Diablo 3 nie spełni moich wszystkich oczekiwań, to nadal będzie to świetna gra i będę w nią z przyjemnością grała.
"
athcore wrote:
wow- nie bede sie wypowiadal , kupa gowna oszpachlowana plastelina lukrem i oczojebnymi kolorkami (sry jesli kogos urazilem slownictwem)

sc2 - niby fajne ale sc 1 byl lepszy, skazony wowatoscia

d3 - kolejna porazka , smierdzi wowem na kilometr, oprawa graficzna szkoda gadac, akurat ten caly RMAH mnie nie boli bo wszystko dla ludzi ale klimat gry zaden , rownie dobrze mogliby zywcem powrzucac obiekty z wowa i bym nie zauwazyl roznicy

O, następny specjalista się odezwał. Jeśli Ci WoW nie pasi, to trudno. Idź sobie pooglądać szare blokowiska i brudne kamienice. Ale przestań się wypowiadać takimi słowami o tej grze. Chciałem przypomnieć, że na oficjalnych serwerach gra około 11 milionów graczy, do tego całe mnóstwo na pirackich. Niestety jesteś w mniejszości.

Zresztą ciekaw jestem która gra okaże się większym "gównem", a którą wybierze większość. :>

A RMAH nie jest robiony tylko po kasę. Pewnie przeoczyliście jeden fakt: Blizz nie będzie tam sprzedawał swoich przedmiotów.
Będą zarabiać na farmerach, którzy teraz bezkarnie trzepią na was kasę i czasem was oszukują. A kto będzie chciał kupować przedmioty i postacie, ten i tak będzie to robił tak samo jak w D2 - gdzie RMAH nie ma.
oj Panowie Panowie..bo to sa juz takie gry ktore mialy ,i nadal maja swoj urok swoja dusze...

diablo, baldurs gate..herowsy;) (praprzodek simsow;)a dlaczego praprzodek to powiem kiedys;) )

a Wowa to jednak wole grac na legalu;) mimo tych ..spamerow golda golda..
-Edeeek!!!!!
--Coooo!!!
-Daj klucz!!!
-- Francuski????
-Nieee Do PoE!!!!! Jełopie!!

Nie trzeba juz mam;) to lec po flaszke bo mie suszy..
Last edited by Telpher on Sep 11, 2011, 9:04:31 AM
Tylko w miastach i wystarczy tylko /ignore

Swoją drogą nie wiem czy nie wykupię znów subskrypcji.. Moja gildia nie wyrzuciła mnie jeszcze po 6 miesiącach bez odezwania się słowem.. :/
BigStar, proszę Cię bez takich porównań. Gówno i miód? Poczekajcie może pół roku, kiedy obie gry będą w pełnych wersjach i kiedy zagrawszy w obie, będziecie mogli porównać, w którą gra się przyjemniej. To, że jesteśmy na forum PoE nie znaczy, że mamy uważać D3 za gówno. Czekam niecierpliwie na obie gry, 2 dobre hack'n'slashe robione przez skrajnie różne firmy, co nie oznacza że zaraz mamy wybierać "obóz".

Co do WoWa to nie grałem, więc się nie wypowiadam czy to dobra gra, czy nie. Ale 10 milionów graczy jednak oznacza sukces, dziecinna grafika to jedno, ale najwidoczniej jest też coś poza tym - grywalność. Być może nikt od WoWa nie oczekiwał mrocznej otoczki, realistycznych postaci, więc po co ta nagonka?

Nie podoba mi się ten styl, ale bez przesady z WoWością Diablo 3. Grafika jest inna niż poprzednie części, ale i dwójka była już moim zdaniem bardziej kolorowa i mniej klimatyczna niż jedynka, więc dziwię się że ktokolwiek stawia D2 za wzór! A te wszystkie DPSy, checkpointy - ludzie, to po prostu wprowadzenie nowoczesności do gry, której poprzedniczka ma 10 lat! PoE ma wskaźnik DPSa i jakoś nikt nie narzeka, że to z WoWa.
Heh, poza tym kuźnia o nazwie Blizzard ma prawo wprowadzać do swoich tytułów elementy z innych swoich gier, jeśli okazały się one krokiem naprzód.

Mam w sprawie D3 mieszane uczucia, szczególnie po ogłoszeniu RMAH czy braku skill pointów, ale poczekajmy, pograjmy, wtedy ta dyskusja będzie miała większy sens.
ingame: FeelLuckyPunk standard
Blizzard nie zrobił jeszcze nigdy słabej gry i D3 też taki nie będzie. Nawet ten wyśmiewany WoW na początku był niesamowicie miodny. Niestety z każdym nowym dodatkiem stawał się coraz łatwiejszy i coraz dziecinniejszy, ale na pewno nie jest słabą grą. Myślę że D3 z łatwością pokona PoE pod względem zawartości i grywalności, jednak miłe że powstaje darmowa konkurencja. Na ile darmowa to się okaże. Ja na przykład spodziewam się ograniczenia ilości postaci na free, a w czarnym scenariuszu niedostępność niektórych instancji bez uiszczenia opłaty.
Witch - YukenWit
Duelist - Yuken
Marauder - YukenMar
Ranger - YukenRan
Templar - YukenTemp
ja tez nidgy nie gralem w WOW'a,poniewaz placenie abonamentu to dla mnie abstrakcja!
kupujesz gre i jeszcze musisz placic za to zeby pograc!mogli to inaczej rozwiazac!
nie wiem jak,ale maja tam sztab specjalistow od tego!

D3-klimat w betcie jest mroczny,nie tak jak w D1 ale cos tam jest!jak bedzie wygladal w calej okazalosci zobaczymy po wydaniu gry!
mam nadzieje ze bedzie to udany tytul.

PoE czy diablo3 kazdy ma swoj klimat i mam nadzieje,ze przy tych tytulach spedze duzo czasu!
Jest jakaś szansa że dostane się jeszcze do bety? Ewentualnie ktośto już ma dosyć bety udostępni keya?:D
Czy pokona..nie wiem nie przesadzam.

Kwestia platnosci to poprostu ..takie czasy kupujesz gre fakt..ale najczesciej kupujac masz juz ten miesiac abonamentu plus jakies bonusy w pudelku(zakladajac ze kupujesz pudlo) w wersji pelektronicznej bywa roznie..ale widzisz to jak z tv teoretycznie placisz juz jakis podatek przy zakupie odbiornika wiec dlaczego dalej placic?..
moze dlatego
ze w gre wchodza jeszcze koszty utrzymania serwerow do gry tych glownych i awaryjnych..obsluga baz danych ,cale wesole stadko adminow roznego poziomu i specjalizacji ktorzy pilnuja zeby wszystko brzeczalo jak trzeba...itd itp..bo ludzi ktorzy tworza obsluguja cos takiego jest naprawde od groma i ciut ciut.A raczej niesa tani bo to sa specjalisci w swojej branzy.

PoE ma dosc ciekawy system z tego co obserwuje , podzial na pasywne i aktywne umiejetnosci ich rozwoj.. fakt mozna powiedziec ze w tej czy innej grze bylo cos podobnego ale..tu to polaczono napewno ktos gdzies to skopiuje . Jednoczesnie zachowuja jesli mozna to tak nazwac swoja "tozsamosc" indywidualnosc przez alternatywny system platniczy oczywiscie to beta wszystko moze sie zmienic ale..
Wlasnie przez swoje swieze podejscie do tematu i ciekawe rozwiazania moze byc sporym wyzwaniem dla "duzych" graczy w tym biznesie.
-Edeeek!!!!!
--Coooo!!!
-Daj klucz!!!
-- Francuski????
-Nieee Do PoE!!!!! Jełopie!!

Nie trzeba juz mam;) to lec po flaszke bo mie suszy..
"
Pretor3 wrote:
"
athcore wrote:
wow- nie bede sie wypowiadal , kupa gowna oszpachlowana plastelina lukrem i oczojebnymi kolorkami (sry jesli kogos urazilem slownictwem)

sc2 - niby fajne ale sc 1 byl lepszy, skazony wowatoscia

d3 - kolejna porazka , smierdzi wowem na kilometr, oprawa graficzna szkoda gadac, akurat ten caly RMAH mnie nie boli bo wszystko dla ludzi ale klimat gry zaden , rownie dobrze mogliby zywcem powrzucac obiekty z wowa i bym nie zauwazyl roznicy

O, następny specjalista się odezwał. Jeśli Ci WoW nie pasi, to trudno. Idź sobie pooglądać szare blokowiska i brudne kamienice. Ale przestań się wypowiadać takimi słowami o tej grze. Chciałem przypomnieć, że na oficjalnych serwerach gra około 11 milionów graczy, do tego całe mnóstwo na pirackich. Niestety jesteś w mniejszości.

Zresztą ciekaw jestem która gra okaże się większym "gównem", a którą wybierze większość. :>

A RMAH nie jest robiony tylko po kasę. Pewnie przeoczyliście jeden fakt: Blizz nie będzie tam sprzedawał swoich przedmiotów.
Będą zarabiać na farmerach, którzy teraz bezkarnie trzepią na was kasę i czasem was oszukują. A kto będzie chciał kupować przedmioty i postacie, ten i tak będzie to robił tak samo jak w D2 - gdzie RMAH nie ma.

Twoje podejscie pretor do wowa tylko utwierdza mnie mnie w mojej teorii ze mieszanka kolorow w wowie ma jakis wplyw uzalezniajacy jak hera czy inny koks, gra o kant dupy rozbic a jednak ma 11 milionow uzaleznionych ,

i popusc troche z tonu , bo za bardzo sie spinasz;
gra to gra mi wow nie pasuje tak samo jak nie lubilem warcrafta 3 , a kochalem warcrafta 2 , na chwile obecna d3 dla mnie to klon wowa w swiecie diablo i tyle .

gry ktore nie maja 11 milinow graczy (ciekawe ilu z tych 11m to farmerzy golda), wcale nie musza byc denne, to ze owce biegaja w stadzie nie znaczy ze nagle zagryza wilka czy wymysla kolo ...

poza tym wow to nieudana podrobka everquesta osadzona w swiecie warcrafta.

a co do blokowisk w slumsach nie zyje , a tobie najwyrazniej przyda sie lyk powietrza.

to ze lubisz jakas gre nie uprawnia cie do obrazania innych .

kazdy ma swoje gusta i gusciki.
======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/

Report Forum Post

Report Account:

Report Type