Polish Community
cos sie dzisiaj zaostrzyla sytuacja:(
spokojnie panowie dajcie se na luz! antontain jak ci sie tu nie podoba,to po co tu zagladzasz? daj ludziom popracowac nad gra!!! | |
PoE, jak każda inna gra mmo, musi na siebie zarabiać. Czy zastanawialiście się jak może wyglądać cash shop i cały system mikropłatności ?
" Ten fragment z beta manifesto bardzo mi się podoba. Najpierw dopracowany, grywalny i dobry produkt a pieniądze dopiero na drugim planie. Coś czego nie spotkałem np. w allods, gdzie dojenie kasy zaczynało się już na poziomie wstępnych beta testów, przy grze zbugowanej i niedopracowanej. Wracając do Poe, w cały projekt jak i mechanizm gry wpisane są elementy dające zyski wydawcy. Pierwsze co rzuciło mi się na oczy to podział na ligi. Zastanawiam się czy za pieniądze, oprócz zapowiedzianych już płatnych lig, nie będzie można kupić np. przedmiotów chroniących naszą postać przed wyrzuceniem z ligi hardcore po śmierci. Gra byłaby dalej ftp, bo w zasadzie zawsze możesz grać w lidze podstawowej gdzie niczego nie tracisz a w HC (bez płacenia) bawisz się na własne ryzyko :P Co o tym myślicie ? | |
Wtedy tryb hardcore straciłby sens. Po co grać w tej lidze i płacić przy każdej śmierci? To już można grać za darmo w deufalt. Jeszcze bym rozumiał, gdyby za osiągnięcie czegoś w hc była nagroda. Ale takowej nie ma, owe 'ryzyko' służy jedynie tej części graczy, która to lubi.
Last edited by Osiem on Sep 11, 2011, 5:23:38 AM
| |
no wlasnie,sam jestem ciekaw z czego ta gra bedzie sie utrzymywac!
pozyjemy zobaczymy:) hc jest wyzwaniem dla graczy,a wykupienie smierci oznaczaloby to samo co default! nie mialoby to najmniejszego sensu! | |
Osiem, bo chyba nie ma innego czaru z magii ognia niż fireball :)
Za to widziałem na jakimś filmiku jak ktoś wpakował multi-projectile jako support i już się zrobiło ciekawsze. A te mikrotransakcje to mają być na zasadzie przedmiotów zmieniających wygląd żebyś się wyróżniał a nie statów, żebyś miał lepiej od innych ;P Przy okazji kolejna porcja fajnych przedmiotów: Unavailable Unavailable Unavailable Unavailable Some items in this post are currently unavailable.
| |
23 wbilem i sie zatrzymalem bo nie bylo wiecej czasu :D Troche tych itemow poleciało ostatnio... Podoba mi sie ze stash jest taki ogromny... Bardzo dobry pomysl :D
Secik : Unavailable Unavailable Unavailable Unavailable Unavailable Unavailable Unavailable Reszta slaba :D. Przy okazji sadze ze warto wsadzac wszystkie skille i wbijac. zawsze sa wiecej warte tak mi sie wydaje. : D Najlpeszy skill dulea = cleave! Last edited by MoroFSKY on Sep 11, 2011, 6:24:34 AM
Some items in this post are currently unavailable.
| |
" Owszem obecnie nie ma dodatkowych korzyści dla ludzi grających w hc(chyba?:), ale nigdzie nie jest powiedziane że w przyszłości takowych nie będzie. Te dodatkowe korzyści czy bardziej urozmaicona gra w lidze HC byłaby,przypuszczalnie, powodem do zakupu przedmiotów chroniących przed wyrzuceniem z ligi... :P | |
" Bardzo fajny jest też dual strike, jeśli używasz dwóch broni. Bardzo przydatny jest też leap strike, bo dzięki niemu można przeskakiwać nad murami, zamiast szukać przejścia. Czasem dzięki niemu można się dostać w normalnie niedostępne miejsca. | |
jak narazie nie dostałem friend invita :(
| |
Ja także go nie dostałem, chyba przestali na jakiś czas wysyłać.
|