Polish Community

"
Lewiatom wrote:
Nie spojrzałem na to od tej strony. Ale rozmowa była chyba o samym sensie tłumaczenia gry na polski, a nie o tym co z tego wynika. Ale nie widzę problemu z dwóch powodów, po pierwsze jak komuś to przeszkadza wybrałby wersje anglojęzyczną (no albo podział na servy dla danych języków, jak to ma miejsce w części MMO), a po drugie, chyba nikt na poważnie i tak nie podchodzi do tego że studio z Nowej Zelandii przetłumaczy grę na język polski. Szczególnie w fazie CB. Bo to w ogóle czysta abstrakcja. Sama rozmowa na ten temat to tylko takie gdybanie "a co by było" Chociaż jak widzę w narodowym cornerze przodujemy przed ruskimi ; ). Zresztą jak już mówiłem. Mnie o rybka. Gra i tak już mnie ciągnie więc pozostaje czekać i doglądać nowych pomysłów, z pewnością bardziej racjonalnych niż tłumaczenie na inne języki. Mamy takie czasy, że chyba każdy jest w stanie zrozumieć angielski w pewnym stopniu, a nawet jeśli nie, bez zagłębiania się w fabułę nadal można grać w H'n'S-e. Do rąbania i rozpłatywania nie potrzeba wiele.

Masz rację, to jest na chwilę obecną temat z pogranicza sc-f. Wynikł z tego, że jedna osoba zapytała się o to, czy jest gdzieś polska wersja tej gry. Mimo to uważam, że już są lepsze takie hipotetyczne dyskusje niż ograniczenie się do:
"
dzydzo wrote:
ile się czeka na kod?

"
crauser666 wrote:
Kiedy jest premiera gry?

Nie jest znana data publikacji pełnej wersji gry.

"
bigbadlynx wrote:
lamerskie pytanie - jezeli kupię jakiegoś packa to czy punkty będą też później wymazane (te za ktore mogę coś w grze kupić). dzięki

Nie, punkty nie zostaną wymazane.
Last edited by Skelecross#0407 on May 16, 2012, 4:17:27 PM
Witam,

czytając kilka ostatnich postów dochodzę do wniosku, że część z nas abstrahuje nie co za daleko wspominając o spolszczeniu w chwili obecnej. Osobiście przypuszczam i to dość mocno, że takowe się pojawi w przeciągu ok pół roku po przejściu gry do OB. Same GGG zapowiedziało, że gra ukaże się w kilku językach a wiec nadzieja, że spolszczenie będzie jest. Jak już ktoś wspomniał to polska zakładka dość mocno "tętni" życiem i myślę, że GGG to zauważa. Nawet jak śledzą czat to widza, że są momenty gdy na czacie rozmawiają sami Polacy, a inne nacje dostają szalu bo nie rozumieją XD

pozdrawiam Marcin
Jak to ktoś powiedział w Psach - mogli się języków uczyć :P
TJA SORRY za takie pytanie :p
Widze że wzbudzilo troche emocji...
A gra jest spoko...
Mam tylko pytanie, czy trza używać danej umiejetnosci z kamyczka, czy wszystkie same sie rozwijają?
nie trzeba, wystarczy, że jest w "włożony" w używany item
"...nothing else matter...."
wszystkie kamyki które masz włożone w itemy dostają exp i się rozwijają ( jak dobrze pamiętam gdzieś znalazłem że chyba 10% twojego expa)
Jak można dostać się na mapę chaos? :D
"
AzB3sT wrote:
Jak można dostać się na mapę chaos? :D

Musisz wpierw ukończyć wszystkie cztery wcześniejsze poziomy trudności. Po tym, odblokuje ci się opcja podróży do twojego celu.
już ostatnie z lamerkich pytań - na co można wydać te punkty? nie mogłem znaleźć oficjalnego cennika na stronie (albo coś mi umknęło).
"
bigbadlynx wrote:
już ostatnie z lamerkich pytań - na co można wydać te punkty? nie mogłem znaleźć oficjalnego cennika na stronie (albo coś mi umknęło).

https://www.pathofexile.com/shop/

W przyszłości liczba możliwości ma zostać zwiększona.
Last edited by Skelecross#0407 on May 17, 2012, 3:49:40 PM

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info