Polish Community
" Aż z tej okazji PoE zyska jednego weterana więcej... chyba że braknie mi czasu ;) |
|
Co sądzicie o Shadow?
Według mnie nazwa jest całkiem spoko. Co do charakteru tej postaci, to można było się domyślić, że będzie taki jaki jest, na podst. nazw kilku nodes na jego "terytorium". Ogromnym negatywem jest dla mnie płeć tej postaci. Do końca wierzyłem, że GGG się zreflektuje i mimo ikonki postaci zapowiadającej jej "męskość", stworzą trzecią żeńską postać i tym samym zachowają "parytet". Last edited by Skelecross#0407 on May 7, 2012, 5:06:12 PM
|
|
więc bedę uczestniczył w drugim stress tescie... ciągle bez klucza...
Do zobaczenia ;) |
|
Ehh no i bez żadnych nowych keystone'ów dla Templara. ;/
Reszta zmian w 0.9.9 jak dla mnie ciekawa, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. |
|
" Grałem, ale żeby tam coś osiągnąć trzeba płacić albo się zestarzeć grając w to. PoE dużo lepsze. Last edited by Neobelial#6840 on May 8, 2012, 12:27:15 PM
|
|
" Cóż, mnie bardzo podoba się wygląd tej postaci (a przynajmniej to, co widać na tych kilku screenach :) Ma kapitalny, mroczny wizerunek - może to tylko moje odczucie, ale przypomina mi (zwłaszcza na screenie z ekranu wyboru postaci) Raziela z "Legacy of Kain" w fazie sprzed "kąpieli" w Otchłani. A dla mnie całe uniwersum "LoK" jest wyznacznikiem doskonałego, mrocznego, wampirycznego, gotyckiego klimatu, pierwszy "Soul Reaver" należy zaś do ścisłej czołówki moich ulubionych gier... Jeżeli natomiast chodzi o stronę techniczną tej postaci, to cóż - będziemy mieli okazję przekonać się już w sobotę. Ciekawe tylko, czy ten Public Stress Test Weekend nie będzie przebiegał pod hasłem "wszyscy jesteśmy Shadowami" ;) Last edited by misza2909#7153 on May 8, 2012, 4:08:46 PM
|
|
Ja mam nadzieję, że zarówno Totems, Traps jak i Remote Mines będą skuteczne i realnie przydatne w grze. Dotąd widziałem tylko Flame Trap na filmiku od TotalBiscuit i muszę powiedzieć, że tak średnio to wygląda.
Cieszę się z wprowadzenia nowej minimapki, ale nadal mi brak dodatkowych recept, czy ulepszeń do okienka Inventory. Czekam też na więcej skilli typu Buffs i na jeszcze większą ilość Support Gems, szczególnie takich działających z Buffs i Curses. No i oczywiście Keystone's dla Templara... : ( Last edited by Skelecross#0407 on May 8, 2012, 5:29:54 PM
|
|
Czyli obowiązujący "model ekonomiczny" zostanie już na stałe? Żadnej waluty?
Nazbierałem dziesiątki orbów i póki co nie spotkałem się z brakiem możliwości zakupu jakiegoś upatrzonego towaru. Poza tym dziwna jest sytuacja, gdzie super wypasiony miecz z podboostowanymi statystykami i sprzyjającym układem gniazd kosztuje nie jeden orb (jak miecz najzwyklejszy), tylko 'aż' dwa. Nie mam żadnej motywacji do podnoszenia sprzętu, którego nie mam zamiaru używać. Nie muszę używać mapy, bo miejsca, w których byłem, znaczę tonami porozwalanego żelastwa. A może po prostu znowu robię coś źle? Last edited by Sir_Ace#4754 on May 8, 2012, 6:00:20 PM
|
|
A ja wam powiem jedną rzecz - Shadow był opracowany już w tamtym roku, tylko teraz go ogłosili. Jego "portret" znajdował się w plikach gry już od dawna. Trochę grzebałem w archiwach PoE i mogę powiedzieć że znajduje się tam jeszcze jeden portret - 7 klasy :)
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
|
|
" "Model ekonomiczny" zostaje, bo jak na razie się sprawdza. Co do kupowania przedmiotów u vendor'ów to nigdy nie spotkałem się z problemem zbyt taniego sprzętu bo tego sprzętu po prostu nie kupuję (nie licząc białych przedmiotów z dobrym układem slotów i flasks z quality). Tak długo jak taki "wypasiony miecz" nie ma 4 lub więcej połączonych slotów, to nie widzę większego powodu do kupowania go. Zazwyczaj o wiele lepiej nosić rare przedmioty, nawet jeśli mają słabsze bazowe statystyki, bo nie skalują one tak bardzo, żeby przedmioty 3-4 poziomy wyższe przebijały je, a dodatkowe mody robią nieraz potworną różnicę. Co do podnoszenia przedmiotów, ja tam mam ogromną motywację. Rare przedmioty podnoszę, bo albo będę ich używał, albo je będę zbierał na wymianę na rzadkie przydatne orby, takie jak Alchemy czy Chaos. Magic przedmioty podnoszę, bo chcę je identyfikować i stopniowo przekuwać utworzone z nich Orb'y, aż do uzyskania Jeweler's i Fusing Orbs przydatnych do tworzenia uber przedmiotów w przyszłości. Tak samo ze zbieraniem przedmiotów do Chromatic Orb. Zbieram przedmioty z Quality, bo przydadzą się na orb'y do craftingu. Nie mówiąc już o białych przedmiotach z dobrą kombinacją slotów - toż to skarb nad skarby. Jeszcze inna sprawa z Gem'ami, najczęściej przydają się do przyszłych build'ów. " Ciekawie, ciekawie. Czyżby w przeszłości była planowana klasa "jack of all trades"? Last edited by Skelecross#0407 on May 9, 2012, 4:01:17 AM
|
|