Polish Community
Ja niestety nie trawię takiego bajkowo-arkadowego stylu. Zawsze mam wrażenie, że to są gry dla nastolatków. Poza tym to nie jest rzut izometryczny. Dlatego także ubolewam częściowo nad oprawą graficzną D3. Jeśli mam być umieszczony w środku akcji to zdecydowanie wolę coś takiego jak Skyrim. A jeśli już mowa o stylu podobnym do Diablo to warto zainteresować się koreańską produkcją Lineage Eternal Twilight Resistance. To się nazywa rzeźnia http://www.youtube.com/watch?v=11esIGz1RE8
Last edited by Mirkus on Jan 25, 2012, 4:16:02 AM
| |
" Widzę, że mamy identyczne podejście do tematu ;) Szkoda, że D3 nie robi ekipa z Blizz North - przynajmniej grafikę prawdopodobnie mielibyśmy w starym dobrym stylu - gotycki, surowy styl a nie taka cukierkowa zamglona kolorowanka. I czy nie tak właśnie powinien wyglądać nasz ulubiony D3 jak produkcja Lineage Eternal, cóż... trzeba przełknąć to wszystko, zacisnąć zęby i czekać z niecierpliwością na D3 bo na szczęście grafika to nie wszystko i mam nadzieje, że jakoś się do niej przyzwyczaję. W końcu siłą Diablo była niesamowita grywalność no i oczywiście Battlenet. | |
Zgadza się. Też mam nadzieję, że po kilku godzinach gry poprostu przywyknę do tej oprawy graficznej. Szkoda tylko, że tak w kulki lecą z tą premierą i jeszcze chyba dłuuugo poczekamy.
| |
No Lineage Eternal mnie zauroczyło ta gra może zagrozić diablo, przypomina mi to trochę God of War z playstation, i ten system "rysowania" skili coś pięknego, a na diablo3 poczekamy raczej do wakacji jak nie dalej ;)
|
|
Ale dobry hack and slash jest prawie wieczny, np taki titan quest, gdyby nie to że straciłem save to bym ponownie zainstalował i pograł w oczekiwaniu na PoE. Co do cukierkowości d3 to mam zdanie takie jak wy. Ja na pewno nie kupie d3 w ciemno.
| |
Jezeli chodzi o gry wyprodukowane przez NCSoft (jak wlasnie Lineage Eternal) to jestem bardzo skeptyczna - przede wszystkim po grze Aion.
Z reguly maja porzadna grafike i fajny system walki ale brakuje im substancji - czysty grind, zly support i brak endcontent-u. | |
Jeszcze kilka miejsc mi zostało do skończenia 2 aktu ale już teraz widzę, że jest zdecydowanie lepszy od pierwszego. Mapy jeszcze większe a podziemia są bardzo klimatycznie wykonane. Szkoda tylko że nie wszędzie jest dobrze dobrana muzyka. Kawałek, który leciał w lokacjach z Brutusem moim zdaniem nie do przebicia. Tego nawet Blizzard by się nie powstydził. W każdym razie drugi akt bardzo dobrze rokuje na to co zobaczymy wkrótce w trzecim.
Swoją drogą jeśli chcą aż 3 akty pokazać w becie to z ilu będzie składała się wersja finalna ? Z 10-ciu ? W Diablo 3 do bety dali chyba tylko 1/4 pierwszego aktu. Last edited by Mirkus on Jan 25, 2012, 12:32:05 PM
| |
" Lekko przesadziłeś z tymi 10 aktami. Jak będzie 5 to już można to uznać za sukces. Lepiej niech to będzie 5 dobrych niż 10 nijakich. | |
" Myślisz, że dali by testerom aż 2/3 gry do sprawdzenia ? Blizz nie dał nawet 1/4. | |
Wlasnie otrzymalam klucz do bety - jestem przeszczesliwa:)
Wchodzcie tutaj: https://twitter.com/#!/gamebanshee i obserwujcie ta strone - oni maja 200 Kluczy do oddania. Pierwszych 30 do 50 juz poszlo. |