Polish Community

"
athcore wrote:
wymienie jak w to co gram klatki mi spadna do 20, powyzej 25 ludzkie oko i tak roznicy nie widzi :)

Widzi :)

"
Filemon wrote:
To tylko propaganda telewizyjna (24fps).

Nieprawda, filmowa (kino - 24 klatki, tv pal - 25 klatek). I nie propaganda, tylko niezrozumienie pewnych zjawisk przez obrońców i przez atakujących.

A o co chodzi?

Mózg przeciętnego człowieka przy ok. 20 odświeżeniach obrazu zaczyna zlewać pojedyncze klatki w płynny ruch. Czy 24 ramki, czy 25, 30 czy 60 - nie widzimy już pojedynczo zmieniających się obrazów tylko ruch.
Ale oczywiście to wrażenie ruchu może być mniej lub bardziej płynne, tak więc różnica między 30 a 60 czy 120 klatkami na sekundę jest i to znacząca.

Jaka jest górna granica - nie wiem, ale coś ponad 100.

I tyle :)
ingame: FeelLuckyPunk standard
Witajcie rodacy.

Dopiero dziś dowiedziałem się POE i już myślałem że skrócę sobie oczekiwanie na D3 a tu widzę taka mała szansa na klucz.

Miłego grania szczęśliwcy, powodzenia w losowaniach oczekujący.
Ja panowie mam quada 4x2,4 Ghz plus GeForce 8800 GT i nie narzekam :) a komputer ma jakieś 3-4 latka :)
duelist Bartosz 37 lvl
"
Ale oczywiście to wrażenie ruchu może być mniej lub bardziej płynne, tak więc różnica między 30 a 60 czy 120 klatkami na sekundę jest i to znacząca.
Na filmach tak różnicy nie widać ale grając np w Quake to już zobaczysz.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Noktis wrote:
"
Na filmach tak różnicy nie widać ale grając np w Quake to już zobaczysz.

Bo filmy grają z prędkością 24/25 klatek i żadną inną (nie liczę 30 klatek, bo nie jesteśmy w stanach/japonii). Ale gdybyś zobaczył materiał powiedzmy 50i, to byś oczywiście dostrzegł różnicę między 25p. Tak naprawdę każdy materiał telewizyjny na kineskopowych 50Hz telewizorach jest odświeżany właśnie 50 razy na sekundę i widać różnicę jak nagle poleci jakiś film albo reklama kręcona w 24/25.
twierdze ze raczej obraz moze byc wyrazniejszy/czytelniejszy, na szczescie jestem szczesliwym posiadaczem oczu ktore po 25 klatkach roznicy nie widza :D

raczej wylapie roznice pomiedzy 60hz a 59 niz 60 a 30 klatkami

ps wole unreala od quaka

======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/
Ciekawe, ile przyjdzie poczekać na klucz... zazdroszczę Wam grania :)
IGN: Kosiciel
Kurcze ale duzo nas jest, halo z kanady!!
Jeszcze czekam na invite :'(
Last edited by Matacka on Sep 23, 2011, 5:45:39 PM
"
athcore wrote:
na szczescie jestem szczesliwym posiadaczem oczu ktore po 25 klatkach roznicy nie widza :D

Jest taka choroba, że nie łączysz obrazów w płynny ruch, ale to działa przy każdej ilości klatek ;)

"
athcore wrote:
raczej wylapie roznice pomiedzy 60hz a 59 niz 60 a 30 klatkami

Nie ma takiej opcji, żeby ktokolwiek poczuł różnicę 1 klatki, chyba że przy bardzo niskiej ich ilości w krytycznym zakresie 20 fps.

A między 60 a 30 różnicę odczuje każdy. Tylko przestań odnosić przykład do gier i częstotliwości odświeżania monitora ;)
"
Ugm wrote:

A między 60 a 30 różnicę odczuje każdy. Tylko przestań odnosić przykład do gier i częstotliwości odświeżania monitora ;)

no niby tak , jak jzu pic to cos mocnego albo piwo :D jak miec kobiete to 30 lat mlodsza :D
======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info