Polish Community
" Naprawdę kawał dobrej roboty z tymi poradnikami :) WIELKI + za twój wkład. A tak troszkę z innej strony to co myślicie o 0.9.10? Dla mnie zapowiada się dość ciekawie. Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 4:08:15 AM
|
|
Serdecznie dziękuje za pochwałę. : )
Co do tematu patch'a 0.9.10, to muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłem na deweloperach, w kwestii rozbicia ostatniego patch'a na dwie części. Osobiście wolałbym dłużej poczekać i dopiero potem dostać w łapy jeden wielki patch łączący w sobie zawartość z obecnego 0.9.10 i 0.9.11. Co do samej zapowiedzianej zawartości w 0.9.10, to jak narazie dla mnie nic specjalnego. Duże wsparcie dla gry w party jest ok, ale mnie osobiście to mało rajcuje, bo preferuje grę solo. |
|
Nie do końca się zgodzę, ponieważ uważam że rozbicie na 2 patche jest lepsze dla graczy. Jedna wielka aktualizacja to masa bugów a co za tym idzie niezadowolenie graczy - na czym ucierpią dev. i ich reputacja. A tak to zostawili sobie wyjście awaryjne tzn. hotfixy - które na pewno będą.
Osobiście wole hotfixy niż bugi (nie daj Boże "mayday'e) na których masa "cwaniaków" może popsuć bardzo dobry klimat rozgrywki. Też preferuje grę solo - poziom trudności na to pozwala - a party to jak przebijanie się kosiarka przez mech, zero przyjemności. Jednak żeby zaraz nie wyszło że zmieniam zdanie - to powiedziałem że zapowiada się ciekawie ponieważ widać, że GGG dość ciekawie podchodzi do sprawy "party", nie zapowiada się powielanie mechanizmów z innych znanych gier on-line. Co jak co ale najbardziej wyczekuję PVP :) Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 5:05:53 AM
|
|
Na razie to trudno powiedzieć o powielaniu lub niepowielaniu schematów. Poczekajmy, aż rozwiną mechanizm Party do poziomu reprezentowanego przez inne gotowe gry, a dopiero potem zaczniemy się zastanawiać, w którą stronę idą.
Last edited by Skelecross#0407 on May 25, 2012, 5:27:23 AM
|
|
" Moim zdaniem porównywarka powinna być automatyczna a nie po wciśnięciu ALT. "Przesadzasz, te aktualizacje łatają błędy a nie mają na celu tworzenie nowych. http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
|
|
0.9.10 oraz 0.9.11 to patche wprowadzające nowe zawartości do gry a nie fixy. Myślę, że nie ma sensu dywagować teraz czy mam racje czy nie - patche wejdą i wtedy samo życie i inni gracze to ocenią.
" automatyczna? a jak byś to rozwiązał? po mojemu to na początek trzeba zaznaczyć element do porównania (po to ALT) a następnie wskazać element porównywany Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 5:39:54 AM
|
|
" W sumie o tym samym pomyślałem, jak zobaczyłem tamten post anglojęzycznego frustrata. Wysmarowałem nawet krótki tekst będący piachem w tryby internetowych translatorów. Chciałem go dać jako odpowiedź na tamtego posta, ale wahałem się, czy go wrzucać. Ale skoro tak... oto i on: Konkludując z rozgoryczenia zawartego w owej zwięzłej wypowiedzi konstatuję, iż jej autora zaintrygowała ma zdawkowo wyrażona, acz wciąż i niezmiennie aktualna sugestia, aczkolwiek zbrakło mu sił i środków, aby na własny język ją przełożyć. Jednakowoż po pobieżnym przeanalizowaniu jego dwudniowego dorobku śmiem suponować, iż egzystuje on jako internetowa odmiana istoty, co w mitologiach stróżowaniem przy mostach i podobnych konstrukcjach oraz pobieraniem myta za przejście przez takowe się trudni. Stronię od ujmowania niniejszego opisu w mniej zawoalowany sposób, albowiem wniwecz obróciłoby to ideę przyświecającą mi podczas doboru wyrażeń w mej wypowiedzi. Żywię nadzieję, iż nawet jeśli powróci on, to poniósłszy klęskę podczas próby przeniesienia niniejszego wywodu na własną płaszczyznę językową, nachodzenia owego polskiego zakątka zaprzestanie. I jak? :) Zaraz zabieram się za lekturę drugiej części poradnika Skelecrossa (i również dołączam się do gratulacji dla autora za część pierwszą). Last edited by misza2909#7153 on May 25, 2012, 5:40:50 AM
|
|
" hehe luksio. translator tego nie łyknie XD baa, może nawet co po nie którzy Polacy będą musieli wznieść się na wyżyny swojego intelektu by adekwatnie zrozumieć powyższa treść XD |
|
"Żeby zrobili tak jak w Diablo 3 albo Torchlight 2. Automatycznie porównuje z itemem założonym na postaci. Tu masz przykład z D3 http://s6.ifotos.pl/img/Screensho_rwneaha.jpg http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011 Last edited by Noktis#1269 on May 25, 2012, 6:25:09 AM
|
|
" Serdecznie dziękuje. Jest mi bardzo miło, że moje poradniki spotkały się z tak pozytywnym odzewem. Życzę Wam, żeby choć trochę pomogły Wam w grze oraz niezmiennie zachęcam Was do pisania w odpowiednim dziale własnych porad dla mniej zaawansowanych graczy oraz do generalnego udzielania się na forum. : ) Last edited by Skelecross#0407 on May 25, 2012, 8:28:16 AM
|
|