Polish Community

"
Skelecross wrote:
Zapraszam do przeczytania i skomentowania mojego drugiego poradnika!

Tym razem postanowiłem zająć się tematyką przedmiotów występujących w grze oraz tym które warto pozyskiwać i jakimi metodami.

http://pathofexile.eu.org/post/2133/#p2133

Naprawdę kawał dobrej roboty z tymi poradnikami :)

WIELKI + za twój wkład.

A tak troszkę z innej strony to co myślicie o 0.9.10? Dla mnie zapowiada się dość ciekawie.
Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 4:08:15 AM
Serdecznie dziękuje za pochwałę. : )

Co do tematu patch'a 0.9.10, to muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłem na deweloperach, w kwestii rozbicia ostatniego patch'a na dwie części. Osobiście wolałbym dłużej poczekać i dopiero potem dostać w łapy jeden wielki patch łączący w sobie zawartość z obecnego 0.9.10 i 0.9.11.

Co do samej zapowiedzianej zawartości w 0.9.10, to jak narazie dla mnie nic specjalnego. Duże wsparcie dla gry w party jest ok, ale mnie osobiście to mało rajcuje, bo preferuje grę solo.
Nie do końca się zgodzę, ponieważ uważam że rozbicie na 2 patche jest lepsze dla graczy. Jedna wielka aktualizacja to masa bugów a co za tym idzie niezadowolenie graczy - na czym ucierpią dev. i ich reputacja. A tak to zostawili sobie wyjście awaryjne tzn. hotfixy - które na pewno będą.
Osobiście wole hotfixy niż bugi (nie daj Boże "mayday'e) na których masa "cwaniaków" może popsuć bardzo dobry klimat rozgrywki.

Też preferuje grę solo - poziom trudności na to pozwala - a party to jak przebijanie się kosiarka przez mech, zero przyjemności. Jednak żeby zaraz nie wyszło że zmieniam zdanie - to powiedziałem że zapowiada się ciekawie ponieważ widać, że GGG dość ciekawie podchodzi do sprawy "party", nie zapowiada się powielanie mechanizmów z innych znanych gier on-line.

Co jak co ale najbardziej wyczekuję PVP :)
Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 5:05:53 AM
Na razie to trudno powiedzieć o powielaniu lub niepowielaniu schematów. Poczekajmy, aż rozwiną mechanizm Party do poziomu reprezentowanego przez inne gotowe gry, a dopiero potem zaczniemy się zastanawiać, w którą stronę idą.
Last edited by Skelecross#0407 on May 25, 2012, 5:27:23 AM
"
bogus_pl wrote:
A tak troszkę z innej strony to co myślicie o 0.9.10? Dla mnie zapowiada się dość ciekawie.

Moim zdaniem porównywarka powinna być automatyczna a nie po wciśnięciu ALT.
"
bogus_pl wrote:
Jedna wielka aktualizacja to masa bugów a co za tym idzie niezadowolenie graczy - na czym ucierpią dev.
Przesadzasz, te aktualizacje łatają błędy a nie mają na celu tworzenie nowych.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
0.9.10 oraz 0.9.11 to patche wprowadzające nowe zawartości do gry a nie fixy. Myślę, że nie ma sensu dywagować teraz czy mam racje czy nie - patche wejdą i wtedy samo życie i inni gracze to ocenią.

"
Noktis wrote:

Moim zdaniem porównywarka powinna być automatyczna a nie po wciśnięciu ALT.

automatyczna? a jak byś to rozwiązał? po mojemu to na początek trzeba zaznaczyć element do porównania (po to ALT) a następnie wskazać element porównywany
Last edited by bogus_pl#4355 on May 25, 2012, 5:39:54 AM
"
piotrek360 wrote:
Someone is spying here!!

Gadajmy staropolszczyzną albo jakimiś frazeologizmami żeby cwaniaczki z goodle translate nas nie zrozumieli xD(albo dawajmy literówki w wyrazach xDD)

W sumie o tym samym pomyślałem, jak zobaczyłem tamten post anglojęzycznego frustrata. Wysmarowałem nawet krótki tekst będący piachem w tryby internetowych translatorów. Chciałem go dać jako odpowiedź na tamtego posta, ale wahałem się, czy go wrzucać. Ale skoro tak... oto i on:

Konkludując z rozgoryczenia zawartego w owej zwięzłej wypowiedzi konstatuję, iż jej autora zaintrygowała ma zdawkowo wyrażona, acz wciąż i niezmiennie aktualna sugestia, aczkolwiek zbrakło mu sił i środków, aby na własny język ją przełożyć. Jednakowoż po pobieżnym przeanalizowaniu jego dwudniowego dorobku śmiem suponować, iż egzystuje on jako internetowa odmiana istoty, co w mitologiach stróżowaniem przy mostach i podobnych konstrukcjach oraz pobieraniem myta za przejście przez takowe się trudni. Stronię od ujmowania niniejszego opisu w mniej zawoalowany sposób, albowiem wniwecz obróciłoby to ideę przyświecającą mi podczas doboru wyrażeń w mej wypowiedzi. Żywię nadzieję, iż nawet jeśli powróci on, to poniósłszy klęskę podczas próby przeniesienia niniejszego wywodu na własną płaszczyznę językową, nachodzenia owego polskiego zakątka zaprzestanie.

I jak? :)
Zaraz zabieram się za lekturę drugiej części poradnika Skelecrossa (i również dołączam się do gratulacji dla autora za część pierwszą).
Last edited by misza2909#7153 on May 25, 2012, 5:40:50 AM
"
misza2909 wrote:

Konkludując z rozgoryczenia zawartego w owej zwięzłej wypowiedzi konstatuję, iż jej autora zaintrygowała ma zdawkowo wyrażona, acz wciąż i niezmiennie aktualna sugestia, aczkolwiek zbrakło mu sił i środków, aby na własny język ją przełożyć. Jednakowoż po pobieżnym przeanalizowaniu jego dwudniowego dorobku śmiem suponować, iż egzystuje on jako internetowa odmiana istoty, co w mitologiach stróżowaniem przy mostach i podobnych konstrukcjach oraz pobieraniem myta za przejście przez takowe się trudni. Stronię od ujmowania niniejszego opisu w mniej zawoalowany sposób, albowiem wniwecz obróciłoby to ideę przyświecającą mi podczas doboru wyrażeń w mej wypowiedzi. Żywię nadzieję, iż nawet jeśli powróci on, to poniósłszy klęskę podczas próby przeniesienia niniejszego wywodu na własną płaszczyznę językową, nachodzenia owego polskiego zakątka zaprzestanie.

hehe luksio. translator tego nie łyknie XD baa, może nawet co po nie którzy Polacy będą musieli wznieść się na wyżyny swojego intelektu by adekwatnie zrozumieć powyższa treść XD
"
bogus_pl wrote:
automatyczna? a jak byś to rozwiązał? po mojemu to na początek trzeba zaznaczyć element do porównania (po to ALT) a następnie wskazać element porównywany
Żeby zrobili tak jak w Diablo 3 albo Torchlight 2. Automatycznie porównuje z itemem założonym na postaci. Tu masz przykład z D3
http://s6.ifotos.pl/img/Screensho_rwneaha.jpg
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
Last edited by Noktis#1269 on May 25, 2012, 6:25:09 AM
"
misza2909 wrote:
(..)

Zaraz zabieram się za lekturę drugiej części poradnika Skelecrossa (i również dołączam się do gratulacji dla autora za część pierwszą).

Serdecznie dziękuje. Jest mi bardzo miło, że moje poradniki spotkały się z tak pozytywnym odzewem. Życzę Wam, żeby choć trochę pomogły Wam w grze oraz niezmiennie zachęcam Was do pisania w odpowiednim dziale własnych porad dla mniej zaawansowanych graczy oraz do generalnego udzielania się na forum. : )
Last edited by Skelecross#0407 on May 25, 2012, 8:28:16 AM

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info