Polish Community

Osobiście jak widzę spam w komentarzach typu "Jeżeli ktoś ma keya to chętnie bym przyjął" to aż niedobrze się robi.
Jest pierdyliard sposobów na zdobycie keya choćby i czekanie a open beta tuż tuż. Podpisałbym się pod petycją żeby zmniejszała się szansa na dostanie keya przez spamowanie i milion próśb.

Ps. Wydaje mi się że autorzy dadzą Peta kiwi do Shopu ale innego. Ci co kupili go w Closed Beta powinni się wyróżniać, poza tym Kiwi nic nie daje więc mikropłatności w stosunku do niego są jak dla mnie ok.
O hai :D
Last edited by Quantom#7226 on May 22, 2012, 12:10:41 PM
Ma ktos moze Raise Spectre Org na zbyciu?
Na naszym forum http://pathofexile.eu.org/ pojawiła się sekcja "Strategie" - zapraszam do pisania swoich strategii dla konkretnych postaci.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Osobiście jak widzę spam w komentarzach typu "Jeżeli ktoś ma keya to chętnie bym przyjął" to aż niedobrze się robi.
Jest pierdyliard sposobów na zdobycie keya choćby i czekanie a open beta tuż tuż. Podpisałbym się pod petycją żeby zmniejszała się szansa na dostanie keya przez spamowanie i milion próśb.

Ps. Wydaje mi się że autorzy dadzą Peta kiwi do Shopu ale innego. Ci co kupili go w Closed Beta powinni się wyróżniać, poza tym Kiwi nic nie daje więc mikropłatności w stosunku do niego są jak dla mnie ok.

hmmm... gdybyś nie miał keya pewnie napisałbyś inaczej. Fakt to denerwujące że ludzie spamują , ale nie zmienia to faktu, że każdy chce ten klucz prawda ?

W końcu coś, co przypomina Diablo 2/3 i w pewnych względach go przewyższa (kombinacje umiejętności,pasywne umiejętności,klimat...) nie zdarza się zbyt często (yyy... prawie nigdy?).

Każdy może kozaczyć jak ma klucz, w końcu nieznane wydaję się najlepsze, a jak już wiemy z czym mamy do czynienia to nagle chęć opada.

Zresztą PoE jest jedyną grą w której tak naprawdę klasa nie jest przesądzająca. To że wybrałem Shadowa nie oznacza że będzie to na 100 % hybryda ,choć ma lepszy dostęp do umiejętności Dex/Int niż czystego Dex lub czystego Int mam prawo wybrać czysty build.

Poza tym, umiejętności w które idę nie muszą się wcale zgadzać z moją domeną klasową, czyli pełna wolność w podejmowaniu głupich i bezsensownych decyzji (nie zawsze) rozwoju mojej postaci (hip hip hura!).

Druga sprawa umiejętności w PoE są na tyle rozwinięte że nie można ich porównać z niczym, najbliżej jest Diablo 3, ale i ono wypada blado przez fakt, że możemy ulepszać umiejętność zgodnie z naszymi upodobaniami, niektóre mogą nabywać nawet umiejętności używania naszego hp zamiast mp (Blood Magic), bez wykorzystywania punktów na drzewko pasywów.

Samo drzewko umiejętności pasywnych to jeszcze większa masakra. Dowodzi ono praktycznie wszystkim w naszej postaci , oprócz umiejętności bitewnych (czyt. aktywnych).

Wyboru jest sporo, biorąc pod uwagę że na każdy poziom mamy co najmniej 2 możliwości wyboru (mamy więcej) to daje nam to (po dużych zaokrągleniach)około 2^10= 10^3 -> 2^109= 512*10^30=5,12*10^32 kombinacji...

A co do Kiwi -> masz rację, skoro nic nie daję to po co dawać na sprzedaż. Zawszę mogą wymyśleć jakiegoś innego stworka, który będzie robił za peta.

Last edited by Macronne#5459 on May 22, 2012, 4:30:35 PM
Nudzi ci się ? :P. Widzę że dużo się rozpisałeś. Bez klucza da się żyć, trudno ale można. Być może mówiłbym inaczej ale na pewno nie prosiłbym w tym temacie ;). Pety to zły pomysł, według mnie, zawsze można wziąść kolegę jako bota :P.
O hai :D
Last edited by Quantom#7226 on May 22, 2012, 5:05:40 PM
@up
*wziąć
Ja jakos nie lubie chodzic z petem w zadnej grze... wkurza mnie takie małe gówienko co sie pląta pod nogami :D wole bez
pety to rzeczywiście dość niefortunny pomysł, chyba że sprawy się mają tak jak w przypadku D2 (mała armia nekro :) )
Zapraszam do działu Poradniki/Strategie na głównym polskim forum Path of Exile.

http://pathofexile.eu.org/forum/9/poradniki-strategie/

Zamieściłem tam pierwszy "poradnik" mojego autorstwa. Znajdziecie w nim moją filozofię gry na temat startu przygody z grą. Planowane są już kolejne, dotyczące kolejno, sugerowanej przeze mnie strategii zbierania oraz kupowania przedmiotów i rozwijania swojej postaci.

Wszystkich zainteresowanych tymi tematami zapraszam do dyskusji w wyznaczonych tam miejscach oraz oczywiście do lektury tekstów pisanych przeze mnie i innych użytkowników.

Graczy z doświadczeniem w grze, zapraszam również, do dzielenia się z początkującymi graczami swoimi radami i pomysłami na grę w wyżej wskazanym podforum.
Last edited by Skelecross#0407 on May 24, 2012, 1:46:36 PM
Fajny art Skelecross. Czy mógłbyś napisać o regułach marketu jakie sa na czas obecny? Zauważyłem pewne reguła jak na przykład chaos orb ceni się jako trzy Alchemy orby itd. Czy opłaca się zbierać rare itemy, bo ja w tym momencie większość rozdaje za free, część nawet sprzedaje w sklepie. Gdzie zaczynają dropić unique, bo mam 25 lvl i jeszcze mi nie wypadło takie cudo.
chętnie przyjmę kluczyk

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info