Polish Community
Obecnie gra jest "ustawiona" na 2 akty i 3 poziomy trudności rosnąco liniowo. Najprawdopodobniej ją wyskalują jak tylko dodadzą więcej treści.
To nie jest problem jeśli się odpowiednio zaprojektuje grę :) Last edited by Pretor3#5739 on Sep 13, 2011, 1:23:45 PM
|
|
4 poziomy, jeśli liczyć ten od którego startujemy, w tym na chwile obecną 2 akty w każdym :) i w drugim akcie nie ma jeszcze oficjalnie questów, a i w pierwszym nie robią one szału (ale pewnie ponieważ to beta)
BigStar - Ranger [Default] LVL 38
GreatStar - Templar [Default] LVL 35 (Died from a crash...sad Panda :( ) Created on 06.09.2010 |
|
Kurde jak wam zazdroszczę, że zdobyliście key-e ;/ ja czekam już prawie 7 dni, a z chęcią bym popykał z wami. Mam taką ochotę w to zagrać.
|
|
moim zdaniem jesli sa 2 akty i 3 poziomy trudnosci to pewnie beta nie jest zbalansowana bo ciezko jest balansowac gre w ktorej nie ma paru aktow bo wyobrazcie sobie ze teraz dokladaja 1 czy 2 akty i jak ustalic poziom trudnosci skoro miedzy koncem 2 aktu na normalu a poczatkien 1 aktu na koszmarze gra przechodzi plynnie to potem implementuja 3 czy tez 3 i 4 akt i mobki sa na poziomie 2 aktu niezmiennie?
|
|
stary ty czekasz 7 dni a inni czekają od sierpnia lub nawet od stycznia ja tam nie zaluje ze jeszcze nie mam klucza jak dotane to dostane. Zawsze bedzie czas na przetestowanie gry zanim rozpocznie sie OB. Musisz liczc na szczescie.
|
|
Trudność jest teraz skalowana do 2 aktów. Będzie do trzech, GGG pomyślało o tym.
Ale masz rację, po wprowadzeniu postaci Int/Dex i 3 aktu, balans zostanie zachwiany. No ale po to jest właśnie beta. BTW, wskoczyłem dziś na Ruthless, padłem 2 razy zanim doszedłem do obozowiska. Bossa musiałem tłuc na 2 tury, pierwszy raz uciekałem z pola walki portalem żeby napełnić flaszki ;) Aha, w końcu zaczęły wypadać przedmioty z fajnym układem socketów: Unavailable Unavailable Zwróćcie uwagę na wymagan level zbroi ;) ingame: FeelLuckyPunk standard
Some items in this post are currently unavailable.
| |
calkiem niezly armor mozna dac nasepnej postaci na 8 poziomie i bedzie wymiatala :D
Last edited by demonisko#6990 on Sep 13, 2011, 2:21:46 PM
|
|
Kozackie itemki xD
|
|
Uhh, ta postać dex/int to będzie hard-mode przy obecnym sposobie przeliczania obrażeń. Brak siły będzie oznaczał praktyczny brak armora, trzeba się opierać wyłącznie na evade/energy. To jest ok jeśli gralibyśmy na odległość, ale w melee ciężko jest przeżyć. Moja rangerka int/dex z 0 armour padła na Brutusie po trzech ciosach, a miałem prawie wyłącznie żółty ekwipunek. Po prostu po zjechaniu do zera enegry shield (słabszego niż u witch) życie spada od razu, nawet evade (słabsze niż u rangera) nie pomaga. Nie wiem jak oni to widzą.
|
|
no z takim armourem na 8 lvl to mozna sobie pobiegac:)
gajak jak zostane szczesciarzem i dostane key to bede mial na uwadze twoje itemki:) zbierajcie itemki i sie chwalcie! fajnie sobie poogladac,apetyt na gre rosnie...(w miare patrzenia) pozdrowionka |
|