Polish Community
to ja dodam, że wkrótce zaczynam drugą pracę, to dopiero będzie ciężki orzech do zgryzienia :P
duelist Bartosz 37 lvl
|
|
już teraz mogę je porównać, gra się nimi kompletnie inaczej, templar to tank z potężnym aoe magicznym (w moim przypadku), zaś ranger to typowy dps, dlikatny ale z odpowiednim buildem i pomocą (np zombie czy spectra),świetny na end game. Wydaje mi się jednak że na właśnie end game ranger będzie lepszą postacią, ponieważ od poziomu ruthles def jest praktycznie.... nie liczony (moby cię zjadają jak chcą...) i tu templar odpada, bo ani nie ma defa, ani energy shielda. Gram z np BouRyoku (maruder) i gdyby nie skill Cry, to by nawet nie stał, jednak nie wyobrażam sobie żeby templar używał tego skilla, może (jak przejde, obecnie cruel) to coś się zmieni, na chwile obecną jest to bardzo dobra postać. Zwiadowca swoją drogą czeka na naprawe evasion (bo nie zostało to zrobione), traci więc bardzo dużo, i trzeba na niego uważać, ale po dodaniu nowych skilli i z moim buildem, sam śmigam ruthles, gdzie przed patchem expiłem na cruel na "malpkach" (polecam lokalizacje, pools and strings, dodatkowy dung). Templarem trzeba mocno wybierać w co się idzie, i pilnować, bo tą postać łatwo popsuć, no ale ma jednen skill, czyli shield charge, który jest wg mnie NAJLEPSZYM skillem tej gry, tyle razy co już nim bossa zakatowałem, plus poruszanie się nim, i szybkie zdejmowanie mobów (wpadasz w paczke shieldem, patrzysz tylko za łucznikami/magami. shield i nova, nova, nova)
polecam templar jest chyba najlepszą postacią do mf, ze względu na przeżywalność, zaś zwiad jest bardzo dobry na End game. kolejny patch, dodali nowy kursor, animacje portala, opisy sikili ładniejsze, usuneli bug z expem, mną i za głośne dźwięki w mud flats:) BigStar - Ranger [Default] LVL 38 GreatStar - Templar [Default] LVL 35 (Died from a crash...sad Panda :( ) Created on 06.09.2010 Last edited by BigStar#6479 on Sep 13, 2011, 7:19:17 AM
|
|
Też bym sobie po testował,już ponad miech czekam na zaproszenie wchodzę co 35 min i sprawdzam czy jestem w kolejce.Trzeba chyba czekać do open bety:(
|
|
Dzięki BigStar :) mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda mi się dostać do bety i będę mógł liczyć na jakąś drobną pomoc w doborze skilli dla obu postaci :)
duelist Bartosz 37 lvl
|
|
Maruder z kolei ma łatwy poczatek. Niestety trzeba juz na samym poczatku wybrac czym chce sie walczyc i wybierac tylko skille do danego radzaju broni. Ja troche poszalałem ze skillami "życiowymi" i chyba przegiełem
Do The Ship Graveyard, bossow 3-5 uderzeniami mozna rozlozyc. Niestety na The Ship Graveyard juz mam problem bo "laif" leci szybko w dół. Sporo dają gemy z cold, fire demage i skill Clave, 1-2 ciosy i po sprawie co mnie akurat na tej mapce czasem ratuje. Troche mnie to dziwi bo to tak jakby ogladac Conana walczacego .... magią ;) To tak na szybko. Zhar, Class:Marauder, League:Default
| |
@Zhar, pierwszy akt jest doś nudny dla Maraudera. Poczekaj do drugiego, jak zaczną lecieć lepsze przedmioty, będziesz mógł pobawić się skillami itp. A z pakowaniem w zdrowie nie przegiąłeś, później to odpłaci. No a nawet jak nie, to za 2 tygodnie będziesz miał reset pasywnych skillów, więc nie bój żaby ;)
ingame: FeelLuckyPunk standard
| |
" Ugm moze to i prawda ale troche glupio skille wzielem, nawet jesli jest to tylko close beta xD Za bardzo zmieniałem "żelastwo" do rozwałki i do akurat posiadanego dobierałem skilla. Teraz zaluje ;) Co do 1 aktu to jakos nie mam weny zeby go ukonczyc ;) Łaże po mapce, napierniczam mobkow i srednio chce mi sie cala mapke przejsc za 1 posiedzeniem. Potem wracam i znowu wszystko od poczatku. Do tego pogubiłem sie ze 3 czy 4 razy w "wiezieniu" i zamiast isc do przodu i wyjsc z tamtad to wracalem do wejscia xD Zhar, Class:Marauder, League:Default Last edited by Zhar#3991 on Sep 13, 2011, 8:10:43 AM
| |
Dziękuje wielkie za klucz Osiem !
Od dzisiaj będe na bieżąco dawał relacje z gry ! ;) Pamiętajcie nowi iż również możecie otrzymać klucz do bety tak jak ja - wystarczy wykazać się aktywnością na forum i przy najbliższej okazji jak będę mógł również się podzielę kluczem ! Do zobaczenia w grze ;) Edit 1: Pierwszy wpis będzie dotyczyć optymalizacji gry, grę przetestuje najpierw na dosyć słabym sprzęcie ( HD3200 ). Jak zostanie pobrany instalator natychmiast zdam relację ;) Edit 2 : Gdzie mi się ukaże informacja gdy będę miał możliwość podzielenia się nowym kluczem ? Last edited by Moganus#1470 on Sep 13, 2011, 9:04:33 AM
|
|
Witam,
Daj znać Moganus jak jest z optymalizacją bo sam jestem ciekaw. Pozatym mam pytanie. Z tego co widziałem to statystyki postaci DEX/INT/STR możemy rozwijać dosyć swobodnie to jest nie mamy narzuconych ograniczeń w tym względzie? Czy zatem jedyna różnica pomiedzy klasami to drzewko skilli pasywnych, które w przypadku poszczególych klas dają różne bonusy czy jest jeszcze coś co te postaci od siebie odróżnia ? P.S. Też z wypiekami na twarzy obserwuje timer na glównej stronie. Mogliby jego usunąć ;) Pozdrawiam |
|
Morganus: dostaniesz PW z kluczem na forum. Ale oni to wysyłają najwyraźniej falami, ostatnia była w poniedziałek, więc możesz trochę poczekać.
Drzewko skilli pasywnych jest dla każdej klasy identyczne. Ja właśnie z tego skorzystałem i robię odpowiednik tej jeszcze nie wprowadzonej klasy, czyli Rangerka dex/int używająca dwóch sztyletów, magii i ewkipunku evade+energy. Trzeba mocno uważać na życie, bo potrafi ono szybko zjechać, ale ogólnie zabawa przednia. Mam dopiero 8lvl, ale jeszcze żadną klasą tak dobrze się nie bawiłem. |
|