Polish Community
" Widzę, że mnie zaprosiłeś więc jak chcesz pogadać z nami i razem grać zapraszam na TS ip: k-ts.pl hasło na kanał podam na PW, jeśli jest ktoś jeszcze chętny pisać na PW. |
|
" Swoją drogą to jest niezły pomysł na biznes - sprzedawać Bete gry, która będzie i tak za darmo :) Interes życia nawet bym powiedział ^^ Widziałem już nawet ogłoszenia o sprzedaży za 100$ :) Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać... A tak w ogóle to cześć! :) | |
Z chęcią bym przyjął zaproszenie. Wiem, że to trochę męczące, ale trzeba próbować. :3
| |
" "Interes życia"... No tak, tylko najpierw trzeba zrobić tak dobrą grę, żeby ludzie byli w stanie płacić za darmochę, byle tylko pare miesięcy wczesniej zagrać ;] | |
" To prawda, by stworzyć dobrą grę należy zainwestować wiele środków. Masz rację. Jednym z celów jest oczywiście zwrot nakładów i zysk - wszak muszą za coś żyć. Zrozum mnie dobrze - ja tego nie potępiam. Jeśli są tu ludzie skłonni zapłacić za dostęp do nie skończonej darmowej gry, aby tylko wspomóc jej twórców - chwała im za to... Odrobinkę śmieszny wydał mi się sam pomysł, a w zasadzie lekki paradoks w nim zawarty. Nie oszukujmy się - PoE nie będzie całkowicie za darmo - wszak to nie jest open source, czy jakiś projekt non-profit. Będzie tu Item Shop. Co w nim będzie zobaczymy po starcie gry :) Osobiście gram np. w World of Tanks, gdzie gra jest za darmo, ale wykupując z item store konto premium gra się przyjemniej - tam do wszystkiego możesz dojść na darmowym koncie, tylko zajmie to więcej czasu i będzie trudniejsze. Podejrzewam, że tu będzie tak samo. Nie jest to coś złego - po prostu inny model płatności za grę - zamiast Pay-to-Play albo Buy-to-Play. Osobiście i tak czekam na Diablo III :) | |
W WoT akurat jest całkiem nieźle zbalansowane to wszystko. Mozna całkiem pr0 grać za darmo. Casualowego gracza także nie będzie bić po oczach z każdej strony przewaga "goldowych" graczy. Miejmy nadzieję, że w PoE będzie tak samo i GGG nie pójdzie w bezczelne ssanie kasy, a jednak w ssanie kasy poprzez zdobycie sympati graczy (czyli "płacę, bo ich lubię i chcę płacić", a nie "płace bo chce grać, mimo że ich nie lubię").
| |
Osobiście w tej chwili wolałbym grać w tę grę za darmo niż płacić, na chwilę obecną jest to beta, więc jest tu sporo rzeczy do zrobienia i "dotarcia" w mechanice gry jak i jej wyglądzie (większe rozróżnienie postaci, drzwi i pułapki w lochach, bardziej zaawansowana inteligencja potworów i inne takie).
Nie chciałbym też aby osoba która zapłaciła miała gear na którym gra sama się przechodzi, bo nie na tym polega przyjemność z gry. Owszem może to być jakieś lekkie ułatwienie, powiedzmy trochę lepsze itemy na starcie (tak aby dało się przejść lekką ręką dwa pierwsze akty), jakaś możliwość wyróżnienia się spośród zwykłych graczy (jak unikalne barwniki w D3, albo unikalny pet w Torchlight), ewentualnie jakiś bonus do zdobywanego doświadczenia aby szło szybciej. |
|
Ma ktoś może jakiś klucz do oddania?
| |
Ja też bym poprosił o jakiś klucz.
| |
ja tez... :<
|