Polish Community

Dużo gier wychodzi pod koniec 2011 i na początku 2012 jak bym miał wybierać miedzy diablo 3 a POE to sam już nie wiem:(
no proszę, nie było mnie weekend, a tu tyle postów się nazbierało :)

Pomyślmy Panowie (i Panie jeśli są) o swoim subforum może jednak, bo troszkę nam się tu robi "misz-masz", nie to żeby była jakaś tragedia, ale czytając POE, czytam o diablo, wowie, itd, a jednak bym sobie to darował, może jakieś małe pod forum z "beta talk" i "off topic" ? co wy na to? chyba że przekierujemy się na forum polskie? Przedzieranie się przez posty, nie jest problemem, ale wole czytać informacje o grze skrupulatnie, a nie "wszystko" po łebkach.

Może dziś uda mi się zasiąść na chwile pod wieczór
BigStar - Ranger [Default] LVL 38
GreatStar - Templar [Default] LVL 35
(Died from a crash...sad Panda :( )
Created on 06.09.2010
Mozna jakos miec przedrostek przed nickiem w grze??Lub jakas ikonke flagi aby wiedziec ze kumpel czy kumpela w grze obok nas to rodak??
Albo jakis klanowy Tag:)
"
kaska wrote:
Mozna jakos miec przedrostek przed nickiem w grze??Lub jakas ikonke flagi aby wiedziec ze kumpel czy kumpela w grze obok nas to rodak??
Albo jakis klanowy Tag:)

popros GGG zeby ci dali czapeczke i pancerz w barwach narodowych ...
======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/
Raczej nie ma specjalnych ograniczeń co do nicków, ale póki co social panel i tak nie działa. Klanu żadnego też jeszcze nie ma, a z moich doświadczeń z darmowymi MMO wynika, że polskie klany w takich grach to jakaś porażka. Zdecydowanie dużo przyjemniejsza atmosfera panuje w klanach angielskojęzycznych. Poza tym jak widzę kogoś, kto ma PL w nicku, to trzymam się od jegomościa z daleka. Nie wiem, to chyba takie skrzywienie.
Witch - YukenWit
Duelist - Yuken
Marauder - YukenMar
Ranger - YukenRan
Templar - YukenTemp
Z tagami to poczekajmy na wsparcie dla klanów.

Pomysł z podforum faktycznie mógłby wypalić.

Mam temat na obecną chwilę dla wszystkich testerów - robię spis wszystkich skilli wraz ze statystykami na każdym levelu i efektami +quality.
Wiem, że to się będzie zmieniało (w przyszłym tygodniu może wyjdzie 0.9.3), ale poprawić dane w Excelu to żaden problem.

Prośba do Was - róbcie screeny swoich skill gemów (active i support) - na każdym levelu (nawet 1). Przy levelupie - kolejny screenshot. Mam już tego sporo, ale zawsze pomożecie wypełnić luki (szcególnie niskopoziomowe gemy i wysokopoziomowe Dex i Int).
Myślę że przyda się coś takiego w planowaniu postaci jeśli chodzi o wymogi współczynników przy gemach "niewłaściwego" koloru. Nie widziałem, żeby ktoś przygotował takie zestawienie - wrzucę to potem na forum bety jako dokument google docs do obejrzenia dla wszystkich. Będzie można wyciągnąć ciekawe wnioski co do statystyk gemów na wyższych poziomach.

Dla przypomnienia - screenshot to F8 ;)
ingame: FeelLuckyPunk standard
Zgodze sie z Yukenem,sama jak widze na Diablo2 zawodnika z PL to wiem ze zaraz bedzie strzelal wulgaryzmami lub ciagle cos mu nie bedzie pasowalo:)
Ale tu w grze szczegolnie jak jest Beta to mozna by bylo chwile z kims porozmawiac w grze o grze:)
Sama chetnie bym sie dowiedziala czegos od kogos kto juz ma jakies doswiadczenie w tej grze,no ale musze wylosowac kluczyk:)
Ugm, do statystyk skilli na konkretnym poziomie jest chyba jakiś wzór bo nie sądzę aby były przypisane ręcznie. Wtedy wystarczyłoby albo poprosić ekipę z GG na udostępnienie formułek lub manualnie pospisywać. Jednak mimo wszystko wydaje mi się że jest jeszcze na to za uwcześnienie, no ale jak tam chcesz.

Co do odrębnego subforum to należy się zastanowić jakie tematy będą zakładane, ile będzie śmieci itd. Wydaje mi się że powstanie sporo tematów typu "Kto odstąpi mi klucz?" itd. Przydałby się wtedy również moderator, bo ktoś musiałby się tym zajmować.

EDIT
No i skończcie ten tema z PL przy nicku, bo zaczynacie się powtarzać.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
Last edited by Noktis on Sep 19, 2011, 8:56:46 AM
Wzór? Może i tak, ale łatwiej spojrzeć na tabelkę niż sobie obliczać. Chyba, że ktoś zrobi kalkulator.

Wątpię jednak, by udostępnili wzory, które zmieniają się pewnie często.

W każdym razie i tak zauważyłem już pewne nieregularności, więc wolę to mieć klarownie rozpisane w arkuszu :)

Aha, możecie wklejać tu skill gemy/przedmioty ze skill gemami.
ingame: FeelLuckyPunk standard
No właśnie chodziło mi o taki kalkulator gdzie wybierałbyś sobie dany skill, wpisywał poziom i miałbys wynik. Zmianie ulegałby tylko wzór, więc byłoby mniej roboty przy wprowadzaniu każdej korekty.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info