Polish Community

Obecnie na rynku dominują wielkie firmy, potrafiące wydawać co roku identyczną, 4 godzinną grę i sprzedawać ją w milionach egzemplarzy (patrz: CoD), więc by mniejsze, debiutujące firmy cokolwiek zdołały zdziałać muszą stosować inne techniki. Najlepszą z nich jest właśnie kontakt z graczem, to w PoE mi odpowiada. Liczę, że twórcy dalej będą otwarci na sugestie graczy; będę im mógł wtedy dorzucić parę groszy za jakiś ciuch czy inny przedmiot.
"
mleko wrote:
"
Noktis wrote:
Cynka o tym artykule dał Chris, więc chyba wiedział o czym informuje.

Ale powiedział, że planują a plany mogą się zmieniać. Więc nie należy zakładać ze w styczniu będzie już na 100% można pograc w open bete.
W tym momencie piszesz nie na temat, bo ktos napisał że to nie oficjalne a ja napisałem że to info od Chrisa. No i tyle.

"
Diablo to sie skonczyło na 1.
Nie do końca ale w pewnym sensie można tak powiedzieć.

"
panowie grał ktoś może dzisiaj około 14? pytam bo po raz pierwszy mi zlagowało grę i nie wiem czy to wina mojego łącza czy ogólny problem
A czy to jakaś nowość że jest lag? Przecież serwer jest w Nowej Zelandii czyli po drugiej stronie globu. Ja w alfie to miałem takiego laga oraz błędy synchronizacji, że masakra. Przykładowo - nieruchome potwory i nagle zgon z powietrza :D Rozumiem że jest to dopiero beta i dlatego na to nie narzekam ale jeśli po wydaniu gry nie będzie serwera w europie to będzie ciężko z grą w PoE.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Zhar wrote:
Diablo to sie skonczyło na 1.

Taa, a Metallica na Kill'em all.

"
Noktis wrote:
Przecież serwer jest w Nowej Zelandii czyli po drugiej stronie globu.

Serwery są w Stanach.

A tak a propos laga, to czytaliście o ostatnich nowościach w tym względzie w becie Diablo 3? Grając nie odczuwa się już opóźnienia po stronie klienta (wszystko jest natychmiastowe, jakbyśmy grali w singla), ale tylko jeśli chodzi o interakcję z potworkami. W sumie to najważniejsza sprawa, bo wypadanie przedmiotów i cała reszta są mniej czułe na lag. Wygląda na to, że Blizzard wywoła małą rewolucję w graniu online. Przyznacie, że problemy z synchronizacją i lagiem to jedna z podstawowych bolączek PoE.

http://diablo.incgamers.com/blog/comments/latency-no-longer-a-factor-in-d3-combat - do poczytania
ingame: FeelLuckyPunk standard
Noktis
ja absolutnie nie narzekam :) po prostu zastanawiałem się czy nie grałem zbyt długo i komp nie "spuchł" :)
duelist Bartosz 37 lvl
Tak jak wspomniał wcześniej Ugm, lag i synchronizacja dają się odczuć. Jeśli postawia serwer w Europie to z lagiem powinno być lepiej. No chyba że zapuścisz sobie torrenty czy coś w tym stylu.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Yuken wrote:
A ja nie wiem co zrobię. Wszystko zależy od tego co będzie szybciej. Widać że itemki są fajnie zrobione i nawet na tym etapie jest ich sporo, ale brakuje trochę wyzwań (mało trudnych walk na niższych poziomach). Dobrze że devsi słuchają graczy i poprawiają to, co się ludziom nie podoba. Nie wiem jak z tym będzie już po wydaniu gry, bo twórcy potrafią zmieniać swoje podejście (np. WoT).

Najszybciej pewnie wyjdzie Torchlight II. Z tym, że tak samo jak przy Diablo 3, nie każdemu odpowiada komiksowy styl grafiki.
Jednak ciężki klimat rodem z Diablo 1 jakim charakteryzuje sie PoE to jest to.

Jak dla mnie Torchlight był grą wybitnie casualową - nudzę się, to sobie pyknę poziom czy dwa. Ogólnie gra, która nie zostaje na długo w pamięci, więc na dwójkę czekam ze średnim zainteresowaniem.
Witch - YukenWit
Duelist - Yuken
Marauder - YukenMar
Ranger - YukenRan
Templar - YukenTemp
Co to za bzdury ze Diablo skończyło się na pierwszej części. Prawda jest taka ze przez te kilkanaście lat żadna gra nie dorównała diebełkowi. To D1/D2 zaczęło wyznaczać trendy na polu arpg (hack'n'slah) wiec takie bzdury to wy możecie opowiadać kolega z piaskownicy. Ktoś pisał ze w D2 fabuła kulała? xD Nie wiem chłopie skąd się urwałeś ale puknij się w ten pusty łeb.

Co do samej D3 to jest prawda taka że niestety zmiecie konkurencje i to już wiadomo przy obecnej becie (bo dla tej marki i uniwersum nie powstał żaden konkurent do tej pory).

Co do PoE uważam że jest to świetny tytuł trzymający poziom, i mogę powiedzieć choć jeszcze nie miałem okazji pograć że brakowało takiej gry na rynku. Bo prawda jest taka że nie ma nic co mogło by się obecnie równać z PoE, z gier mmo. Plusem też są innowacyjne rozwiązania jak np. system skilli i to że gra się cały czas rozwija.

Co do bitwy d3 a PoE będziemy się zastanawiać jak wyjdzie finalna wersja tego i tego, narazie to radze zostać na przysłowiowej ziemi i skupić się na tym forum na PoE.
Last edited by pistolet#2155 on Sep 14, 2011, 9:56:12 AM
darujcie sobie tę zbędną rozmowę o diablo 3, było wcześniej, więc nie ponawiajcie tego nic nie wnoszącego tematu.

Co do Poe, wczoraj wbiłem 35 templarem, później od cruel (koncówka) i początek ruthles zaczyna być ciekawie i do pomyślunku

Jednak wciąż uważam że to nic przy grze rangerem (uwielbiam tę postać) jednak trzeba umieć nią grać, pilnować teraz debuffów, i wiedzieć co kiedy i jak :D

ale nie zdradzę swojego builda i swoich spostrzeżeń... może kiedyś :P

i wciąż uważam że ranger powinien dostać swoje summony, wilka, czy niedźwiedzia, nie mówię tu o zmienie rengera na summona, ale coś powinien mieć... pod dexa
BigStar - Ranger [Default] LVL 38
GreatStar - Templar [Default] LVL 35
(Died from a crash...sad Panda :( )
Created on 06.09.2010
pistolet
popieram w całości :):)

panowie jak ktoś gra duelistem pamiętajcie o manie :) a do skilli dystansowych warto przywoływać zombie :) wcześniej, gdzieś czytałem, że świetnie idzie level na małpkach w 2 akcie, potwierdzam bardzo przyjemnie się zbiera ekipki i pasek leci do przodu jak szalony
duelist Bartosz 37 lvl

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info