Polish Community

Często jest w grze:), codziennie :) nie zawsze się udziela ale nie raz na globalu sam napisze, zazwyczaj popołudniu naszego czasu :)
duelist Bartosz 37 lvl
Witam rodaków. Widzę, że całkiem sporo nas tu jest, i że projekt jest bardzo ciekawy. Poczęstowałby ktoś zaproszeniem do bety? ;)
"
ppawlak2 wrote:

Mam głupie pytanie bo na 99% jestem pewien lecz nie daje mi to spokoju: Czy drzewka pasywne są toćka w toćke takie same dla każdej klasy?

drzewko jest jedno , rozwoj kazdej postaci zalezy co na tym drzewku wybierzesz, a naprawde jest wielkie

glupie sa tylko pytania ktorych nie zadajesz :D
======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/
"
athcore wrote:
"
ppawlak2 wrote:

Mam głupie pytanie bo na 99% jestem pewien lecz nie daje mi to spokoju: Czy drzewka pasywne są toćka w toćke takie same dla każdej klasy?

drzewko jest jedno , rozwoj kazdej postaci zalezy co na tym drzewku wybierzesz, a naprawde jest wielkie

glupie sa tylko pytania ktorych nie zadajesz :D

Z mojego punktu widzenia głupie, bo gdzieś w temacie padła już odpowiedź, a zdążyłem już zapomnieć :P
Cthulhulak in game
"
athcore wrote:

i cos specjalnie dla Ryu spojrz na fotke i powiedz czy z moimi efektami tez cos nie teges, moze masz ustawione cos nie tak z catalyst AI i dlatego masz efekty dziwnie rozmyte

Nie no, u Ciebie ten efekt wydaje mi się zupełnie inny, a wręcz prawie wcale go nie zauważam. Widać ogień i to bardzo ładnie, łagodne przejście i w ogóle cacy.

Pobawię się w ustawieniach Catalyst, jak również ściągnę nowe sterowniki do karty graficznej. Wyszły już jakieś łatki poprawiające wydajność w Battlefieldzie 3, więc trzeba je pobrać.

Sprawdzę też w ustawieniach wideo gry, chociaż nie widziałem tam opcji dotyczących rozmycia.

Jestem niezmiernie wdzięczny za zrzut ekranu, teraz mam pewność, że winna jest moja konfiguracja sprzętowa :P

"
Ugm wrote:
Zautomatyzowanej opcji nie ma.

Poczytaj sobie może przyklejone wątki w dziale Beta Bug Reports i ogólnie dotyczących feedbacku.

Jedyną z tego typu komend w grze jest /debug. Potrzebna jest gdy raportujesz bug związany z mapą/światem. Są też zewnętrzne programy użyteczne przy crashach, zwiechach i takich tam. Poczytaj.

Bardzo dziękuję za informacje. Zaraz zabiorę się za szperanie w dziale Beta Bug Reports.

EDIT:
Po wyłączeniu opcji "Post Processing" te efekty znikają, więc nie ma tego dziwnego załamania światła w efekcie rozmycia.

Dlatego chciałbym Cię zapytać, czy u siebie masz włączoną tą opcję.

EDIT2:
"Post Processing" mogę mieć włączony, pod warunkiem, że wyłączę wygładzanie krawędzi, a po ustawieniu wygładzania krawędzi na wartość 7 cały ekran zaczął wariować.

Zakładam zatem, że gra nie współpracuje jeszcze z moją kartą najlepiej.
Last edited by Ryuuzaki on Sep 27, 2011, 8:26:00 AM
"
ppawlak2 wrote:

Ja tylko dodam, że wartości atrybutów dodawane przy wybieraniu czegoś z drzewka różnią się, np. za to samo, 'inteligentne' "okienko" Witch dostanie 8 (bodaj) many, a Ranger tylko 2.
Last edited by Osiem on Sep 27, 2011, 8:31:48 AM
"
Osiem wrote:
"
ppawlak2 wrote:

Ja tylko dodam, że wartości atrybutów dodawane przy wybieraniu czegoś z drzewka różnią się, np. za to samo, 'inteligentne' "okienko" Witch dostanie 8 (bodaj) many, a Ranger tylko 2.

O wielkie dzięki, więc jednak czegoś nie wiedziałem :) To zupełnie zmienia moje podejście do przyszłego zealota :P
Więc jeśli chce zrobić build oparty na szybkości ataku to najlepiej sprawdzi się klasa ... ? Właśnie jaka ?
Cthulhulak in game
Last edited by ppawlak2 on Sep 27, 2011, 8:38:35 AM
"
panowie małe pytanko to prawda, że ekipa GGG przenosi się do Texasu?:) czy tam sam Chris, bo padło takie stwierdzenie na czacie.
Ja nie wiemc zy to prawda ale jesli nie napisał tego Chris, to olej tą wypowiedż bo ba kazdym globalnym form/czacie znajdzie się ktoś z wyobraźnią. Mało tu trolli?
A nawet jeśli przenoszą się wdo teksasu, to co z tego? Możesz zawsze zapytać Chrisa o to :)
"
ppawlak2 wrote:
Czy drzewka pasywne są toćka w toćke takie same dla każdej klasy?
Mysle że sporo osób nie wie co to znaczy "toćka" :D Ale tak "toćka w toćke" :D
"

Co do drzewek ponoć mają być zmodyfikowane na pionowe, podzielone w zakładkach na str/int/dex :)
To już nie będzie to samo. Może bardziej ergonomiczne ale mniejsze wrażenie.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Noktis wrote:
Mysle że sporo osób nie wie co to znaczy "toćka" :D Ale tak "toćka w toćke" :D

W języku pradawnych Słowian точка :)
Witch - YukenWit
Duelist - Yuken
Marauder - YukenMar
Ranger - YukenRan
Templar - YukenTemp
"
Ryuuzaki wrote:

EDIT:
Po wyłączeniu opcji "Post Processing" te efekty znikają, więc nie ma tego dziwnego załamania światła w efekcie rozmycia.

Dlatego chciałbym Cię zapytać, czy u siebie masz włączoną tą opcję.

EDIT2:
"Post Processing" mogę mieć włączony, pod warunkiem, że wyłączę wygładzanie krawędzi, a po ustawieniu wygładzania krawędzi na wartość 7 cały ekran zaczął wariować.

Zakładam zatem, że gra nie współpracuje jeszcze z moją kartą najlepiej.

w grze mam powlaczane wszystko antyalias na 3 wyzszego numerka nie widze,
sprawdz ustawienia catalysta i opcje adaptive antyaliasing i catalyst AI - potrafia mieszac z obrazem ,
moja wersja sterownikow 11.8
======================
win7x64 ultimate
ati radeon 6850 latest drivers
AMD FX-6100
GA-970A-UD3
8 Gb ddr3 Patriot
======================
http://www.pathofexile.com/faq/

Report Forum Post

Report Account:

Report Type