Polish Community
" Tak, nikt ci nie broni zrobić np. Witch'ki pod topór dwuręczny lub Maruder'a z finezją rzucającego zaklęcia. Zapraszam cię do przeczytania mojego artykułu, być może ci więcej wyjaśni. http://pathofexile.eu.org/topic/183/tworzenie-postaci/ PS. Post nr. 300. :) Last edited by Skelecross#0407 on Jun 6, 2012, 4:58:26 AM
|
|
Hej, chciałem się przywitać ( wiem wiem jeszcze nie uczestnicze w becie ) ale miejmy nadzieje że nastąpi to nie bawem( a jak nie uda mi sie dostac klucza to po prostu po wyplacie go zakupie ;P )
Mam kilka pytań, na które wiem że mogą być jakieś odpowiedzi na forum jednakże ich nie znalazłem. Po 1, chodzi mi tutaj o balans postaci - a tak bardziej szczegółowo o różnice między range classami a melee, jak nie którzy z was wiedzą w d3 klasy range mają sporą przewagę niektórych bossów trzeba zabijac z dużo lepszym gearem a i tak jest to trudniejsze niż słabszym rangem z gorszym gearem. Po 2, chciałem się dowiedzieć czegoś odnośnie wypadania itemów, tzn. czy będąc na danej lokalizacji/spocie niszcząc hordy mobów mam większą szansę na dobry-unikatowy drop ? czy też cały czas powtarzając jakiegoś bossa? Po 3, już mniej odnośnie mechaniki gry, chciałbym się dowiedzieć jakie mniej więcej wymagania ma gra gdyz czytałem sporo postów i różnią się one znacząco jeżeli chodzi o treść. aaa i dzięki bardzo fajny temat napisałeś odnośnie tworzenia postaci. Pozdrawiam |
|
Range klasy są tak długo lepsze od melee, jak mogą uniknąć bezpośrednich spotkań z większą ilością mobów. Z czasem to zadanie mają coraz to bardziej utrudnione i wtedy o wiele bardziej przydają się pancerze klas melee. Generalnie rzecz mówiąc, im dalej w las, tym różnica łatwości/trudności się zaciera.
Największe szanse na wydropienie dużej ilości świetnych przedmiotów masz przy grze w dużym party. Większą szansę na wydropienie dużej ilości odpowiednich przedmiotów do poziomu Rare włącznie, masz przy opróżnianiu aren z mobów. Polując na przedmioty Unique lepiej jest jednak bawić się z boss'ami, gdyż ma to większą szansę powodzenia. Oficjalne wymagania podane są w FAQ do którego link podany jest na liście po lewej stronie witryny. |
|
"Każda klasa ma swoje wady i zalety, niestety trudno tutaj coś "konkretnie" powiedzieć, w Path of Exile masz przeogromne pole do popisu, ilość build'ów jest niezliczona bo zawsze trzeba wybrać broń główną, własne kombinacje umiejętności aktywnych, już nie mówiąc o typie ekwipunku który ma ogromny wpływ na cały build, o modach już nie wspomnę... itd. itp. Tutaj nawet Ranger może być klasą melee, Sam nawet stworzyłem przekomiczną postać pod miecze DEX typu "Rapier" która miała dość duże obrażenia i niebywałą prędkość ataku, chodź trudno się grało i to nie ze względu na to że postać była słaba wręcz przeciwnie dobrałem niezły zestaw umiejętności aktywnych w efekcie Flicker Strike z całą resztą miał nieziemską prędkość co powodowało "migotanie na ekranie" wrzucając buff i używając tego ataku dosłownie trzymając tylko przycisk myszki postać wędrowała po całej mapie likwidując wszystko co się ruszało w oszołamiającym tępie - niczym teleportujący się Goku podczas jakiś potyczek w anime Dragon Ball ;D Jednakże z własnego doświadczenia wiem że gra jest zróżnicowana, więc tak jak wspomniałeś niektóre bossy jest łatwiej zabić niektóre wręcz zmuszają nas do ostrego kombinowania, przykładem może być chodź by w pierwszym akcie zaraz na bagnach boss który mocno taranuje (nie pamiętam nazwy), potyczka w zwarciu jest cholernie trudna, zaś na dystans ten przeciwnik teoretycznie nic nam nie jest w stanie zrobić. " Uniq może ci wypaść już na początku gry jak i dopiero na końcu, totalna loteria, mini bossy, bossy czy nawet potwory mocniejsze z "niebieskawą" nazwą mają większa szanse na pozostawienie po sobie lepszego dropu. W praktyce wyglądało to tak że szło się na ostatni poziom Chaos w max party (drużyna) i czyściło lokacje. ps. Przynajmniej w 0.9.2 ;) " Kolosalnych wymagań niema, większość laptopów pewnie ciągnie ta grę bez większego problemu chodź nie jestem ich zwolennikiem, PC to PC, nie zawsze miniaturyzacja to same plusy... wracając do PC dużo zależy w jakim stanie jest twój komputer stacjonarny, czy masz wielki śmietnik z wgrana Vistą czy czystkę na XP/7, podzespoły to dwa, komputery z MediaMarkt są co najwyżej (nie oszukujmy się) - słabe. Temat rozległy, dla maniaków podkręcania maszyn, mój sprzęt datuje z grudnia 2009 roku po wymianie procesora na AMD Athlon II 250, obecnie na zegarze to 3,6Ghz ale to szczegół bo jak widać ma parę ładnych lat i już niestety nie udźwignie na maksymalnych wodotryskach BF3 czy GTA 4, za to jest na tyle dobrze złożony i "ustawiony" że radzi sobie bez problemu z Crysisami, czy większością nowych produkcji pokroju Risen 2, serią Call of Duty, World of Tanks... itd. itp. Mimo wszystko Path of Exile miejscami potrafi przycinać, na starych wersjach nawet picie mikstur przycinało bez wzgledu na konfiguracje... ;) ps. Mój PC nawet jest wstanie emulować w 95% niektóre gry z PS2 w tym Dragon Ball Z Budokai Technikai 3 <evil> muhaha ;D |
|
"W "About" gra nie jest klasyfikowana jako mmorpg tylko jako sieciowe Action RPG. We do not classify Path of Exile as an MMORPG. It is a competitive online action RPG, and has little in common with games that are typically given the MMORPG moniker. http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011 Last edited by Noktis#1269 on Jun 9, 2012, 3:50:38 AM
|
|
Ludziska! Jak liczne może być party?
|
|
" Max. 6 postaci. |
|
Takie pytanie, na kiedy zapowiedziano akt 3 ?
|
|
" Było miliard razy wałkowane, nawet już na oficjalnych newsach czy to na pathofexilegame.pl. Akt 3 ma być dodany na Open Beta, a ta zaś będzie za 2,5 miesiąca. |
|
Ale chu..wo tyle czasu wolnego a ja dalej nie mam tego klucza :( może wiecie czy jakiś konkurs trwa?? Albo się zacznie??
Last edited by alkazar311#2012 on Jun 7, 2012, 4:46:28 AM
|
|