Polish Community
" Kłania się tutaj czytanie ze zrozumieniem. Nie napisałem, że nie modyfikują żadnej umiejętności, tylko, że nie robią tego bezpośrednio. :) Jakkolwiek to dziwnie nie zabrzmi, ta statystyka o której mówisz, nie dotyczy bezpośrednio umiejętności "Raise Zombie". Zauważ, że ta statystyka to: "+1 to maximum number of zombies". Nie mówi ona, że umiejętność "Raise Zombie" pozwala na wskrzeszenie większej ilości Zombie, tylko, że nasza postać może naraz kontrolować większą ilość Zombie. W obecnej sytuacji, w praktyce oznacza to dokładnie to samo, co ulepszenie samej umiejętności "Raise Zombie". W teorii natomiast, dotyczy ona potencjalnie wszelkich źródeł posiadania Zombie i nie ogranicza się do jednej umiejętności. Różnica ta byłaby zauważalna gdybyśmy, np. mieli jakiegoś Keystone'a, który pozwala na pasywne wzywanie Zombie. W tym momencie statystyka na naszym przedmiocie zwiększałaby liczbę możliwych Zombie i z umiejętności Raise Zombie i z tego Keystone'a. Natomiast gdyby statystyka mówiła coś w stylu "+1 to maximum number of zombies from Raise Zombie skill", byłaby ona ściśle przywiązana do umiejętności Raise Zombie, a nie dotyczyłaby innych źródeł, takich jak wymyślony przeze mnie Keystone. To samo dotyczy odpowiednio statystyki na tym przedmiocie dotyczącej Spectres, a także odpowiednich statystyk dotyczących Zombies, Spectres i Skeletons na innym obecnie istniejącym przedmiocie Unique. Mowa tu o Midnight Bargain Engraved Wand. Jak więc widać, sprawdza się tutaj powiedzenie, że "diabeł tkwi w szczegółach". W tym przypadku szczegółem jest metoda zapisu statystyki. Co do drugiej części twojej wypowiedzi. Statystyka QUANTITY zwiększa ilość przedmiotów wypadanych podczas gry, ale nie zwiększa ich rzadkości. Statystyka RARITY to jej odwrotność. Zwiększa ona rzadkość wypadanych przedmiotów, ale nie zwiększa ich ilości. Last edited by Skelecross on Oct 20, 2012, 10:37:02 AM
|
|
@Skelecross
dzięki za wyczerpująca odpowiedz | |
Natomiast ja bym chciał się jeszcze dowiedzieć na temat zakładki charges w profilu postaci. Ktoś może mnie oświecić? Pozdrawiam.
| |
" Zakładka Charges w profilu postaci wskazuje ci obecny limit konkretnych Charges, a także efekty będące bonusami wynikłymi z ich posiadania. Dodatkowe Charges i dodatkowy drugi efekt dla każdej z nich może być odblokowany przy pomocy Passive Skill Tree, a także odpowiednich przedmiotów Unique. Last edited by Skelecross on Oct 20, 2012, 4:08:28 PM
|
|
Ok, ale co to jest to charges?
| |
" Charges są to poziomy bonusów zdobywane przy używaniu wybranych umiejętności / przedmiotów Unique, mające stopniowane efekty pasywne oraz efekty aktywne związane z danymi umiejętnościami. |
|
Jeszcze nic takiego nie znalazłem.
Dzięki. Za krótko gram by to wszystko znać. Pozdrawiam. | |
"a który masz poziom i jaką postacią grasz? | |
Dualist 20lv. default - z hardcore przeszedłem.
| |
Witam, dopiero czekam na klucz do bety, pozdrawiam fanów PoE, i mam nadzieje że się niebawem zobaczymy w grze
|