Polish Community

Witajcie rodacy. Wolny kluczyk bym z chęcią przygarnął, liczę na przejaw miłosierdzia :)

IGN: vVotan
Szczerze mówiąc mam już dość ciągłego sprawdzania czy przypadkiem ta durna maszynka do losowania mnie wylosowała.
Gra jest świetna, ale niestety marketingowo i wizerunkowo ten projekt leży. Gra free-to-play aby była opłacalna musi mieć jak największą społeczność, bo tylko kilka % graczy będzie wydawało kasę. Tymczasem twórcy nie wykorzystują ogromnego zainteresowania jakie pojawiło się po stress testach. Gdy widzę, że klucze dostają ludzie, którym nie chciało się nawet odpalić gry podczas stress testów to mnie krew zalewa.
Niedługo premiera Diablo 3 - jeśli do tego czasu nie zrobią Open Bety to czarno to widzę.

EDIT: Cytując twórców gry: "46,911 people tried out the game... Thanks very much for helping us test Path of Exile". W ramach podziękowania mogli dać tym którzy brali udział w tych testach klucze, albo umożliwić im ich zakup w formie mikrotransakcji (ale prawdziwych, bo do 10$ nie pasuje przedrostek mikro).
Last edited by gimlix#2393 on Apr 7, 2012, 4:34:13 PM
Frustrowanie graczy pod względem możliwości uczestniczenia w testach i nadanie im możliwości wykupienia sobie takiej okazji jest formą zarobienia pieniędzy. Nie pierwszy i nie ostatni gracz pewnie tak wpakował się do listy gamer'ów i teraz siedząc przed monitorem maszuje wszystkie możliwe klawisze mordując wszystko co się rusza jednocześnie śmiejąc się z naszego żalu i płaczu :C.

Tyle wylanych łez przez jeden nieoceniony klucz, który ni cholerę nie chce przyjść...
Święte słowa Panowie, fajnie się grało w ramach stress-testów ale po całym zdarzeniu trzeba było zejść na ziemię bo nasze szanse na klucz dość marne... drugie załamanie przyszło w formie "mikrotransakcji" i szczerze mówiąc pierwotna podnieta grą wyparowała ze mnie kompletnie, przecież jest tyle innych dobrych gier do zaliczenia. :)
Last edited by 5h00n4y#5864 on Apr 7, 2012, 6:48:17 AM
$10 to niewielka suma za grę, jeśli ktoś nie jest w stanie tyle wykrztusić za klucz i punkty do mikrotransakcji to i autorzy specjalnie na nim nie zarobią - już lepiej niech strzeli focha i pójdzie grać w diablo, przynajmniej nie będzie obciążał serwerów :P Same mikrotransakcje nie mają większego wpływu na grę, więc nie widzę problemu - ktoś kto kupi sobie jakieś zwierzątka czy dodatkowe animacje będzie miał dokładnie takie same szanse jak ktoś kto nie wydał ani grosza.

Mnie przed kupnem powstzymuje perspektywa utraty postaci przy przejściu do open beta, wolę już raczej poczekać do czerwca (+ewentualna obsuwa)
Owszem, 10$ to niewielka kwota za grę, ale w tym przypadku, nie jest to cena gry, a dobrowolne wsparcie twórców w procesie produkcji. Gdyby pełna gra tyle kosztowała, nawet bym się nie zastanawiał nad zakupem. Należy to raczej traktować jak wykupienie abonamentu za możliwość gry przez około dwa miesiące (w nieukończony produkt). Biorąc pod uwagę ceny innych MMO, nie jest to dużo, ale pozostaje kwestia utraty postaci w momencie przejścia na otwartą betę. Wciąż uważam, że jednak lepiej poczekać.
gra ktoś i ma koło 50 lvl bo pobiegałbym z kimś w party :)?
Ma ktoś zbędny klucz? Chciałbym przetestować grę, bo podczas stres weekendu nie miałem czasu z powodu szkoły. :/
Ma ktoś może zbędny klucz na invite do bety?
Chciałem spróbować a z tego co widzę niedoczekam się na oficjalne zaproszenie do bety :(
Last Visited: 8 kwietnia 2012 00:59
Total Forum Posts: 1 (1 posts per day)

...
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info